Silahla vurulmuş yaralı halde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen iki doğan, Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri tarafından gerekli tedavileri yapılıp doğaya salındı.

Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sadece sokak hayvanlarını değil doğada bir şekilde yaralanmış halde bulunan kanatlı hayvanlara da ev sahipliği yapıyor. Önceki günlerde Orman İşletmeleri personeli, kanadına saçma isabet eden iki Doğan’ı Büyükşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi. Kanatlarını kullanamaz halde bulunan doğanlar Büyükşehir ekipleri tarafından hemen tedavi altına alındı.

İlk olarak yaraları temizlenen doğanlara daha sonra mikrop kapmaması için antibiyotik tedavisine başlandı. Herhangi bir saçma kalıntısının bulunmadığı tespit edilen doğanlar ardından dinlenmeye bırakıldı. 1 hafta bakımları yapılan doğanlar iyileşme sürecinin bitmesinin ardından doğaya salındı. Doğanların özgürlüklerine kavuşma anı ise görülmeye değerdi. Doğanlar kafeslerinde çıkarıldığında ilk olarak tereddüt etse de daha sonra kanatlarını çırparak yaşamlarına 'merhaba' dedi.

KARACA, CEYLAN DA GELDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra ilçesinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanları dışında kanatlı hayvanlardan en çok martı, karga tedavi ediliyor. Ayrıca doğan, atmaca gibi yırtıcı kanatlılar da merkezde misafir edilen hayvanlar arasında. Öte yandan karaca, ceylan gibi hayvanlar da merkezde tedavi edildi.

Tam donanımlı olarak hizmet veren bakım merkezi Kandıra’da 170 dönüm alan üzerine kurulu. Kompleks halindeki yapının içerisinde 3 adet postoperatif (ameliyat sonrası binası), 1 adet ameliyathane, 1 adet karantina, 1 adet uyuz ünitesi, 1 adet işçi binası, 1 adet de kafeterya binası yer alıyor.

Karantina ünitesi, 20 adet müşahede odası, mama odası ve bulaşıkhaneden oluşurken, uyuz ünitesi, 20 adet müşahede odası, mama odası ve gezinti bahçelerinden oluşuyor. Merkezde ayrıca işçi binası, personel odaları, soyunma odaları, duş ve wc’ler, yemekhane, mekanik odası, malzeme odaları ve çamaşırhaneler de bulunuyor. Merkezde birer adet de konferans salonu ve kafeterya yer alıyor.