Bursa Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hayvanseverler tarafından bulunan yaralı iki şahine sahip çıktı. Şahinlerden biri takılan platinle uçabilecek, ancak diğeri kanadını tamamen kaybettiği için uçamayacak.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, şahinlerden birinin kanadının kırık, diğerinin ise kanadını tamamen kaybetmiş halde kendilerine getirildiğini belirtti. Büyükçoban, “Merkezimize kanat kırığıyla gelen şahinimiz, şu anda platin takılarak tekrar kanadının iyileşeceği bir süreci geçirdikten sonra belki özgürlüğüne kavuşabilecek. Ama diğeri kanadını kaybetmiş durumda. Muhtemelen bundan sonra uçamayacak.” şeklinde konuştu.

İNSANLAR ZARAR VERİYOR

Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, özellikle kış aylarında avcıların doğada bulunan canlılara karşı saçma ve tüfek atışlarının arttığına dikkat çekerek, “Doğanın bu özgür hayvanlarına karşı acımasızca saçma ve tüfek atılması onların hayatlarını olumsuz etkiliyor. Bu kadar egzotik ve doğa canlısı hayvanların insanlar tarafından zarar görüyor olması bizler için çok üzücü. Onlar doğanın bir parçası. Canlılar doğayla birlikte bütün olan ve bu bütünlükle birlikte o doğaya renk veren hayvanlar. Lütfen onlara zarar vermeyin.” şeklinde konuştu.

Yaralı şahinleri ameliyat eden Dr. Ayşe Yazıcı da kanadı kırık şahinin vücudunda üç tane saçma bulunduğunu belirtti. Yaralı şahinler, tedavilerinin tamamlanmasının ardından ait oldukları doğal yaşam alanına yeniden kavuşabilmeleri için Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine teslim edilecek.