Zonguldak Ereğli doğumlu olan ve Şırnak'ta bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada sırtından vurularak yaralanan Uzman Çavuş Sercan Sezer'in Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisi tamamlandı. Askeri konvoy eşliğinde ambulansla baba evine getirilen yaralı asker, alkışlarla karşılandı. Uzman Çavuş Sercan Sezer, acısı olmasına rağmen şehit ailelerine başsağlığı ve sabır diledi.

1 Eylül tarihinde Şırnak Uludere Balveren beldesi Milli Jandarma Karakolu kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin saldırısı ile başlayan çatışmada Üsteğmen Engin Özdemir ile Zonguldak Ereğli doğumlu Sercan Sezer yaralanmış, yaralılar helikopterle Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi 'ne (GATA) sevk edilmişti. Bir haftadır tedavisi süren Uzman Çavuş Sercan Sezer GATA'dan taburcu edildi. Askeri konvoy ile tahsis edilen ambulansla Ereğli' deki baba ocağına getirilen Sezer, ambulanstan vatandaşların alkışları ile indirildi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı askeri ambulansının da bekletildiği evin önünden Deniz Piyade Albay Bülent Oral'ın yardımıyla yaralı Uzman Çavuş Sercan Sezer eve çıkarıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sercan Sezer, olayı konuşmak istemediğini belirterek, Dağlıca'da ve Iğdır'da şehit düşen asker ve polislere Allah'tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı ve sabır diledi. Sezer, şunları kaydetti: "Olayla ilgili pek bir şey söylememe gerek yok. Allah' a şükürler olsun. Allah korudu. Ölümden döndük. Sağ olsun GATA'da komutanlarımız çok iyi baktı bize. Şu anda sağlığım iyi. Genciz. Çabuk toparladık. Çok konuşmak istemiyorum. Allah rahmet eylesin. ailelerine başsağlığı diliyorum. Benimle birlikte yaralanan Engin Özdemir Üsteğmenimiz de çok iyi. O da estetik ameliyat oldu yüzünden. Sağlığına kavuştu. Konuşabiliyor."

Anne Asiye Sezer ise konuşmasında "Allah'ıma şükürler olsun. Allah bağışladı onu bana." dedi. Eve gelen akrabaların geçmiş olsun dileklerinin ardından yaralı Uzman Çavuş Sercan Sezer, kendisi için hazırlanan odasında dinlenmeye çekildi.