Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kafa kafaya çarpışan iki otomobilde bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, yaralı sürücü Dinçer Erdoğmuş, müdahalesi yapılan ambulanstan inerek basın mensuplarına saldırdı. Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın'ın da yaralandığı kaza, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kaza, Ereğli ilçesi Balı Mahallesi'nde medyana geldi. İddiaya göre Hamit Akyüz (26) idaresindeki 67 TC 280 plakalı makam otomobili, Kandilli istikametine giderken karşı yönden gelen ve düğün konvoyunu sollamak isteyen Dinçer Erdoğmuş'un kullandığı 34 UA 0530 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve makam şoförü Hamit Akyüz ile diğer otomobilde bulunan sürücü Dinçer Erdoğmuş, Cevriye Erdoğmuş ve Şadiye Erdoğan yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada yaralanan sürücü Dinçer Erdoğmuş, ambulansta ilk müdahalesinin yapıldığı sırada görüntü alan basın mensuplarına ambulanstan inerek saldırdı. Araya giren polisler ve vatandaşlar tarafından yeniden ambulansa alınan Erdoğmuş, Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada hurdaya dönen otomobiller ise çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

Yaralılardan Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Hamit Akyüz ve Dinçer Erdoğmuş'un sağlık durumlarının iyi olduğu, Cevriye Erdoğmuş ile Şadiye Erdoğan'ın ise vücutlarında kırıklar olduğu ve hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

İki aracın kafa kafaya çarpıştığı kaza anı bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Kazada Dinçer Erdoğmuş'un önündeki düğün konvoyunu sollamaya çalıştığı sırada karşı yönden gelen Hamit Akyüz'ün kullandığı otomobille kafa kafaya çarpıştığı görülüyor.

Polis kazayla ilgili tahkikat başlattı.