Şırnak'ın Beytülşebap ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, cenaze törenindeki tepkisinin sonra sosyal medyada hükümete yakın trol hesapları tarafından hedefe konuldu. Yarbay Alkan’ı mezhep üzerinden ötekileştirerek ‘Malatya Alevisi, ulusalcı, paralel’ ilan eden paylaşımlar tepki çekti.

Yarbay Mehmet Alkan, kardeşinin şehit cenazesinde ‘Şehit olmak istiyorum’ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a isim vermeden tepki göstererek, “Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. PKK’ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan’a yardım edenler de kahrolsun” demişti. Tepki sonrası cenaze namazı kılınamamış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına gönderilen çelenk de parçalanmıştı.

Kardeşinin cenazesinde kullandığı ifadeler nedeniyle Yarbay Alkan sosyal medyada hükümete yakın trol hesapları tarafından ‘Malatya Alevisi’, ‘Ulusalca’, ‘PKK propagandası yapıyor’ ve ‘paralel’ gibi yaftalarla hedefe kondu. İktidara olan tepkiyi mezhep ve fikirler üzerinden etkisizleştirmeyi amaçlayan bu paylaşımlar tepki topladı.

AĞBABA: AKP'NİN BU ÜLKEDE SAVAŞ AÇMADIĞI SADECE ŞEHİT YAKINLARI KALMIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, aslen Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Sürgü Mahallesi’nden olan ve Osmaniye’de yaşayan Alkan ailesine yönelik çirkin kampanyaya tepki gösterdi. Ağbaba, ailenin Alevi olmadığını belirterek “AKP'nin bu ülkede savaş açmadığı sadece şehit yakınları kalmıştı. Ne demiştik, bu vatan savunması değil, saray savunması. Oylarını artırmak için şehitlerin bile mezhebini sorgulayan alçaklara duyurulur: Şehit Yüzbaşı Ali Alkan hemşehrimdir. Alevi değildir!” dedi.

Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu da “Yarbay Alkan'a Alevi, paralel, HDP'li diyenler hızını alamamış kaçakçı ve Ergenekoncu'yu eklemiş. Şuna ciğeri yanmış insan demek çok mu zor” ifadesini kullandı.

Ayhan Koç isimli kullanıcısı ise “Eyy ahmaklar, eyy yüzsüzler Yarbay Mehmet Alkan’ın Alevi olması sizin insan olmanıza, adam olmanıza engel değil ki” cümlelerini paylaştı.

Süleyman Işık isimli kullanıcı da “Yarbay Mehmet Alkan kardeşine mi yansın, kendisi hakkında söylenenlere mi. Allah yardımcısı olsun” ifadelerini paylaştı.

Feyyaz Suyabatmaz da “HDP'li, PKK'lı, Cemaatçi ve Alevi dediler. Birlikte büyüdüğü kardeşini elleriyle gömen bir abi diyemediler. Hepimiz Yarbay Mehmet Alkan'ız” dedi.

Gazeteci Cem Küçük’ün ‘paralel ağzıyla konuşuyor’ şeklindeki sözleri de tepkilerin hedefindeydi.
Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ise Alkan’ın tepkilerine haberlerine hiç yer vermeyen gazetelere ilişkin “Saray medyası; Güneş, Sabah, Akit, Türkiye cenazeyi.. Star, Takvim, Vatan, Yeni Şafak Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın isyanını görmedi” dedi.