Deniz Kuvvetlerine bağlı Donanma Komutanlığı'nın en büyük ikmal gemilerinden olan TCG Yarbay Kudret Güngör Gemisi, İzmit Körfezi'nde eğitim seyrine çıktı. Savaş gemileri ve helikopterlerin katıldığı eğitim seyrinde TCG Yarbay Kudret Güngör Gemisi ile TCG Salih Reis firkateyninin denizde akaryakıt ikmali yapıldı.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı bünyesindeki Lojistik Destek Gemileri Komodorluğu'nun emrindeki yüzer unsurların imkan kabiliyetlerini tanıtmak amacıyla, basın mensuplarının katılımıyla, eğitim seyri düzenlendi. Gölcük Donanma Komutanlığı Poyraz Limanı'nda TCG Yarbay Kudret Güngör Gemisi'nde, Lojistik Destek Gemileri Komodoru Deniz Kıdemli Albay Metin Çulcu, lojistik gemiler hakkında bilgi verdi.

Eğitim seyri, akaryakıt gemisi olan Albay Hakkı Burak Gemisi, TCG Mızrak Gemisi'ne şamandırada akaryakıt ve su ikmali yapmasıyla başladı. Ardından Karamürsel açıklarında, senaryo gereği makine arızası nedeniyle hareketten yoksun kalan, TCG Yüzbaşı İhsan Tulunay Gemisi, TCG Darıca Gemisi tarafından kontrollü bir biçimde kıyıya çekildi. TCG Salih Reis Gemisi'nde yaralanan bir personel, Skorsky Sea Hawk olarak adlandırılan helikopter TCG Yarbay Kudret Güngör Gemisi revirine nakledildi. Burada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye sevk edildi. Helikopter daha sonra kalkış yaparak TCG Salih Reis gemisindeki arıza nedeniyle ihtiyaç duyulan hava savunma silah sistemi ait yedek parçayı nakletti.

Eğitim seyrinde, TCG Yarbay Kudret Güngör Gemisi ile TCG Salih Reis firkateyninin denizde akaryakıt ikmali yapıldı. Personelin büyük gayreti sonucu ikmal başarıyla gerçekleştirdi. Kudret Güngör Gemisi'nde eğitim kapsamında hava savunma harbi eğitimleri yapıldı. Ardından, geminin sarnıç güvertesinde çıkan yangına müdahale edildi.

Öte yandan, gemide görev yapan, tabip subay Hikmet Alan, sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Alan, gemide 4 personelle, birinci basamak sağlık hizmeti verildiğini söyledi. TCG Yarbay Kudret Güngör Gemi Kıdemli Astsubayı Gürcan Günay ise gemide görev yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Günay, "Gemilerimizde tüm astsubay modern teknoloji kullanarak uyum ve ahenk içinde görev yapıyoruz. Ailelerimizden uzakta, her türlü üzüntü ve mutluluğu beraber paylaşıyoruz. Denizde yaşam zordur. Ancak gemilerimizde dalgalanan Türk bayrağı bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Aşçı Uzman Çavuş Kazım Kaçar da yemeğin önemli olduğunu, bunun bilinci ile yemek yaptıklarını dile getirdi. Motorcu Er Oktay Yılmazer ise gemide görev yapmanın zor ancak bir o kadar da gurur verici olduğunu anlattı. Yılmazer, ayrıca, ailesine selam gönderdi.
Eğitimini tamamlayan gemi, akşam saatlerinde Gölcük Donanma Komutanlığındaki Poyraz Limanı'na döndü.