Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kasadan 50 TL’si çalınan dükkan sahipleri güvenlik kamerasında hırsızlık şüphelisini görünce şaşkınlık yaşadı. Hırsızlık şüphelisi, maddi durumu iyi olmadığı için yardım ettikleri kişi çıktı.

Hırsızlık olayı Müftü Mahallesi Hamam Arası Sokak üzerindeki bir mağazada meydana geldi. İddiaya göre Beytullah T. (20) kendisine yardımda bulunulan dükkana girerek bir süre bekledi. İçeride kimsenin bulunmadığını gözlemleyen Beytullah T. kasadaki 50 TL’yi alarak kaçtı.

Dükkan sahipleri kasadan 50 TL kaybolması üzerine güvenlik kameralarını incelediklerinde şaşkına döndü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Beytullah T.’nin kasanın önünde bir süre beklediği, dükkanın içerisini kontrol ettikten sonra kimsenin olmadığını anlayınca kasaya oturarak çekmecedeki 50 TL’yi alıp dışarı çıktığı görülüyor.

Dükkan sahiplerinden Emre Yazıcı, Beytullah T. isimli kişiye zaman zaman yardımda bulunduklarını söyledi. Yazıcı, "Dün akşam saatlerinde annem arka tarafta yemek yerken, biz de dışarıda iken dükkana girmiş. Etrafı önce kolaçan edip kasadan bir miktar para aldıktan sonra uzaklaşıyor. Kendisini bulduk, bunu adet haline getirmiş. Birkaç esnaf arkadaşımıza da aynı şekilde yapmış. Zaten devlet tarafından da maddi destek alıyormuş. Aylık maaşı varmış, bunu da öğrenmiş olduk. Şikayetçi olmadık. Başımızın gözümüzün sadakası olsun dedik. Yapacak bir şey yok." dedi.