Hatay'ın Erzin İlçesinde Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği, ‘Yöresel Ev Yemekleri Etkinliği’ düzenledi. Kurtuluş caddesi üzerine açılan ve birbirinden lezzetli Hatay yöresel yemeklerinin sergilendiği etkinlik üç gün sürecek. Etkinliğin, yardımlaşma ve dayanışmaya katkı sağlaması amaçlanıyor.

Okul Aile Birliği ve okul idaresinin katkılarıyla yapılan etkinliğinin açılışını İlçe Kaymakamı Hasan Yaman ve Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya yaptı. Öğrenci velilerinin bin bir emek harcayarak hazırladıkları Hatay ve Erzin mutfağının en özel lezzetlerinden olan, gözleme, sarma, içli köfte, toga çorbası, muhacir ekmeği, yaş pasta ve tatlılara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Etkinliğin tek amacının maddi kazanç olmadığını, bu vesileyle veliler arasındaki kaynaşmayı da sağladıklarını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Gülendam Balıkoğlu, ‘’Velilerimizin evlerinde karınca kaderince yaptıkları yemekleri satışa sunduk. Sonuçta bu etkinlikten elde edilen gelir çocuklara geri dönecek. Çocuklarımız, her şeyin en güzeline layıktır. Onları geleceğe hazırlamak hepimizin en önemli görevlerindendir. Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma içinde bulunmak durumundayız." ifadelerini kullandı.