Ünye Elele Derneği, minik ayaklar üşümesin projesi kapsamında temin ettiği botları sahiplerine ulaştırmak için yola çıktı. Dernek, Ünye’nin yüksek kesimlerinde kar olan yerlerdeki okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere dernek aracılığı ile bot temin etip, sahiplerine ulaştırmak için Ünye Off Road Kulübü’ndeki araçlardan destek alarak yardım eli uzattı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda bir açıklama yapan dernek üyelerinden Selman Nevzat Kaya, “Biliyorsunuz Elele derneğimiz, madde bağımlısı olan çocukları bu illetten kurtarmak için kurulmuş bir dernektir. Ancak derneğimizin asıl amacının araştırmaları sırasında bir arkadaşımız gördü ki ayaklarında ayakkabı olmayan, naylon lastik olup bunu da dikerek okula giden öğrenciler ile karşılaştık. Bu durum karşısında derneğimiz sadece bağımlı maddelerle mi mücadele edecek diyerek bu ihtiyaç sahibi öğrencilere de yardım etmek için kolları sıvadık. Kendi arkadaşlarımız arasında bot temin ederek bu tür ihtiyacı olan çocuklarımıza derneğimiz aracılığı ile yardım eli uzatmak istedik. Çıkacağımız yerler yüksek kesimler olduğu için 1 metre, 1,5 metre kar olan yerler olduğu için Ünye Off Road Kulübü’nden yardım istedik. Sağ olsun onlar da duyarsız kalmadı. Onların araçları ile oralara bu yardımları inşallah ulaştıracağız. İnşaallah Ünye halkından bu tür yardımlara duyarsız kalmamalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

"MADDE BAĞIMLILIĞI AKLI MUHAFAZAYA MANİDİR"

Kaya, “Bu tür yardımları yapacağız ama bizim esas amacımız, gayemiz madde bağımlısı çocuklarımızdır. Çünkü, Allah bizden aklı muhafazayı istiyor. Madde bağımlılığı da aklı muhafazaya mani bir etkendir. Biz bu anlamda yola çıktık. İnşallah gençlerimizin hiç birisinin maddeyi kullanmadığı, alkolü almadığı, hatta sigaradan uzak durduğu bir nesil için çalışıyor, bunun için de bizlere her konuda destek vermelerini istiyoruz.” şeklinde yardım istedi.