Eminağaoğlu, 12 Ekim'de yapılacak seçimler öncesinde AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, Hürriyet'te yer alan "17-25 Aralık Operasyonu'nu yapanlar, HSYK'da birtakım ittifaklarla yargıyı ele geçirmek istiyorlar. Bu seçimleri bir zümre kazanırsa biz de gereğini yaparız. Bu seçimleri gayrimeşru sayarız" sözleri nedeniyle YSK'ye başvurdu. 
 
Eminağaoğlu başvuru dilekçesinde Ünal'ın sözlerinin HSYK seçimine müdahale niteliğinde olduğunu ve varlığını hala sürdürdüğünü belirterek, “HSYK seçimlerinin, baskı ortamında gerçekleştirildiği, oy kullanacak seçmenlerin belirli adaylara yönlendirildiği, iktidarın beklentileri çerçevesinde belirli adayların kazanmaması halinde, seçim sonuçlarının geçerli sayılmayacağı ve seçimler sonrasında anayasa değişikliği de dahil başka yolların deneneceği yolunda, iktidar partisi ve hükümet mensuplarının beyanatları ilişiktedir. Bu beyanatlarda iktidar, çok açıkça amaçladığı seçim sonuçları ortaya çıkmazsa, bu sonuçları uygulamaya sokmayacağını ifade etmektedir. O zaman bu seçimler neden yapılmaktadır. Bu beyanatlar karşısında, bu beyanatların varlığı ya da aksinin ispatına doğal olarak gerek bulunmamakta, iktidarın ortaya çıkan açık iradesi bu şekilde de ayrıca sabit olmaktadır” dedi.
 
"EŞİT YARIŞMA VE SERBEST SEÇİM KURALLARINI DOĞRUDAN ETKİLİYOR"
 
Eminağaoğlu, seçimlerin doğruluk, dürüstlük ve adalet içinde yönetimi ve bunun için alınması gereken her türlü kararları almak, bu kararları alabilmek için de yapılması gereken her türlü inceleme ve araştırmayı yapmanın YSK'nın görevleri arasında bulunduğunu anımsattı. 
 
Eminağaoğlu şöyle devam etti: 
 
“Belirtilen konular, eşit yarışma ve serbest seçim kurallarını ve bu ortamın varlığını doğrudan etkileyici niteliktedir. Çağdaş demokrasileri geçerli olduğu ülkelerde, şimdi Türkiye'de yargı da örgütlenmelerin söz konusu olduğu gibi, bu gibi seçimlerde özellikle yargıdaki sivil örgütler öne çıkmakta iken, Türkiye'de ise söz konusu olan yargı örgütleri görmezden gelinmekte, bu örgütler ve diğer adaylar ayrıca baskılanmaktadır.
 
 Yazılı, görsel, sosyal medyada ve televizyonlardaki haber ve tartışma programlarına da bakıldığında, hükümetin doğrudan etkinliğini hissettirdiği Anadolu Ajansı ve TRT'de hükümetin desteklediği adaylar lehine ortam yaratılmakta, diğer adaylarla ilgili haberlere etkin biçimde yer verilmemekte, basın özgürlüğüne müdahale nedeniyle iktidar yanında yer almak adına yayın yapan diğer basın yayın organlarında da benzeri durumlara çok açıkça rastlanmaktadır. Diğer her türlü konudaki yayın kuruluşları ise yeterli derece de bu konulara yer vermemekte, bu da seçmen olarak adaylar hakkında eşit derecede ve yansız bilgilenme ortamını yok etmektedir. Seçim takvimine ilişkin yayınların ilgili kuruluşlardan toplanması durumunda, bu tablo açıkça görülecektir."
 
İŞTE EMİNAĞAOĞLU BAŞVURUNUN TAM METNİ: 
 
 
"YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA
SUNULMAK ÜZERE
İSTANBUL İL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA 
GÖNDERİLMEK ÜZERE
KARTAL İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA
 
 
 
KONU: HSYK seçim sürecine, iktidar partisi ve iktidar tarafından yapılan müdahale ve eşit olmayan yayınlar nedeniyle serbest seçim ve eşit yarışma koşullarının ortadan kalkması nedeniyle, bu koşulların alınacak her türlü kararla sağlanmasına yönelik itiraza ek niteliğinde beyan ve kanıt sunumu
 
 
AÇIKLAMALAR
 
HSYK seçim sürecinde, serbest seçim koşulları ve eşit yarışma ortamının ihlal edildiği yolunda daha önce 16.9.2014, 19.9.2014 ve 23.9.2014 tarihli dilekçeler ibraz edilmiş olup, bu hususlar tarafınızca henüz karara bağlanmamıştır.
 
HSYK seçimlerinin, baskı ortamında gerçekleştirildiği, oy kullanacak seçmenlerin belirli adaylara yönlendirildiği, iktidarın beklentileri çerçevesinde belirli adayların kazanmaması halinde, seçim sonuçlarının geçerli sayılmayacağı ve seçimler sonrasında anayasa değişikliği de dahil başka yolların deneneceği yolunda, iktidar partisi ve hükümet mensuplarının beyanatları ilişiktedir. Bu beyanatlarda iktidar, çok açıkça amaçladığı seçim sonuçları ortaya çıkmazsa, bu sonuçları uygulamaya sokmayacağını ifade etmektedir. O zaman bu seçimler neden yapılmaktadır. Bu beyanatlar karşısında, bu beyanatların varlığı ya da aksinin ispatına doğal olarak gerek bulunmamakta, iktidarın ortaya çıkan açık iradesi bu şekilde de ayrıca sabit olmaktadır. Bu davranış da müdahale niteliğindedir ve varlığını da sürdürmektedir.
 
Belirtilen konular, eşit yarışma ve serbest seçim kurallarını ve bu ortamın varlığını doğrudan etkileyici niteliktedir.
 
Seçimlerin doğruluk, dürüstlük ve adalet içinde yönetimi ve bunun için alınması gereken her türlü kararları almak, bu kararları alabilmek için de yapılması gereken her türlü inceleme ve araştırmayı yapmak Kurulunuzun görevleri dahilindedir.
 
Çağdaş demokrasileri geçerli olduğu ülkelerde, şimdi Türkiye'de yargı da örgütlenmelerin söz konusu olduğu gibi, bu gibi seçimlerde özellikle yargıdaki sivil örgütler öne çıkmakta iken, Türkiye'de ise söz konusu olan yargı örgütleri görmezden gelinmekte, bu örgütler ve diğer adaylar ayrıca baskılanmaktadır.
 
Yazılı, görsel, sosyal medyada ve televizyonlardaki haber ve tartışma programlarına da bakıldığında, hükümetin doğrudan etkinliğini hissettirdiği Anadolu Ajansı ve TRT'de hükümetin desteklediği adaylar lehine ortam yaratılmakta, diğer adaylarla ilgili haberlere etkin biçimde yer verilmemekte, basın özgürlüğüne müdahale nedeniyle iktidar yanında yer almak adına yayın yapan diğer basın yayın organlarında da benzeri durumlara çok açıkça rastlanmaktadır. Diğer her türlü konudaki yayın kuruluşları ise, yeterli derece de bu konulara yer vermemekte, bu da seçmen olarak adaylar hakkında eşit derecede ve yansız bilgilenme ortamını yok etmektedir. Seçim takvimine ilişkin yayınların ilgili kuruluşlardan toplanması durumunda, bu tablo açıkça görülecektir. 
 
Yukarıda belirtilen nedenlerle önceki taleplerim doğrultusunda alınması gereken her türlü kararların gerekiyorsa resen de yapılacak araştırma sonrası alınması gerekmektedir.
 
SONUÇ VE İSTEK
 
Yukarıda açıklanan nedenlerle,
 
Daha önce yapmış olduğum başvurulara ek olarak sunulan beyan ve kanıtlar da gözetilerek, önceki taleplerim doğrultusunda gerekiyorsa, resen her türlü araştırma ve inceleme yapılması yoluna da gidilerek, alınması gereken her türlü kararın alınarak serbest seçim ve eşit yarışma ortamının sağlanması arz  ve talep olunur. 25.9.2014