Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. En çok oyu 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca (170) aldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil’in görev süresinin dolmasından dolayı Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. Seçim sonrası 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca 170, 7. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Mutlu 151, 18. Ceza Dairesi Başkanı Hamdi Yaver Aktan, 63, 10. Ceza Dairesi üyesi 38 oy aldı. Seçim sonrası ayrıca Ali Suat Ertosun, Ali Kınacı, Şahabettin Sertkaya, Mehmet Kürtül, Haydar Erol ve Ahmet Karadavut ise 1 oy aldı. Seçimde Yargıtay üyelerinden 466 kişi oy kullanıldı. Seçimde 22 boş oy kullanılırken 16 geçersiz sayıldı.

Görev süresi Mayıs ayında dolacak olan Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil’in yaş haddine 2 yıl var. Erbil, başsavcı olmak için başvuru yapabileceği gibi, eski görev dairesi olan 6. Ceza Dairesi'ne de tekrar dönebilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit tarafından 5 aday çıkarılacak. Erdoğan bu adaylardan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atayacak.