Yargıtay, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan usulsüz dinleme iddianamesinin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak 3’ü TİB görevlisi 51’i emniyet mensubu hakkında iddianame hazırlamıştı. Hazırlanan iddianame 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi iddianame için görevsizlik kararı vererek dosyayı ‘terör ve devlete karşı işlenen suçlara’ bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi de iddianame ile ilgili görevsizlik kararı vererek dosyayı Yargıtay’a göndermişti. Dosya ile ilgili görevsizlik kararını kaldıran Yargıtay 5. Ceza Dairesi iddianamenin Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Memur Suçları Bürosu Savcısı Halil Maçkaya 3’ü TİB, 51 emniyet mensubu olmak üzere 54 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. 46 müştekinin bulunduğu iddianamede şüphelilere örgüt, örgüt kurmak ve yönetmek, resmi evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal, usulsüz dinleme yapmak, görevi kötüye kullanmak ve iftira suçlamaları yöneltilmişti.