Adana Adliyesi'nde görev yaparken, HSYK'nın kararname ve atamalarıyla Yargıtay üyeliklerine seçilen, emekliye ayrılan ve tayini çıkan hakim ile savcılar için veda yemeği düzenlendi.
Organizasyonda konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ilde hakim ve savcı olarak görev yapmanın zorluğuna dikkat çekti. Meslek yaşamlarının en verimli günlerini Adana’da geçiren ve meslektaşlarının başka görevlere ayrılması vesilesiyle bir araya geldiklerini hatırlatan Yeldan, “Adana'da hukukçu olmak zordur. İş yoğunluğu, diğer etmenler bizi birçok aşamadan geçiriyor. O aşamadan geçip de kazasız, belasız, sıkıntısız olarak meslektaşlarımızın bizi temsilen bu görevlere getirilmiş olmaları ayrıca bir mutluluktur.” dedi.

Konuşmanın ardından Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlar tarafından yapılan kentin simgesi Büyük Saat maketi anı ödülü olarak yeni Yargıtay üyelerine takdim edildi.

Başsavcı Ali Yeldan, Yargıtay üyeliğine seçilen Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Reşit Özcan'a; Komisyon Başkanı Mehmet Kaya, Adana Hakimliği'nden Yargıtay üyeliğine seçilen Erdem Şimşek'e; Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan Yargıtay üyeliğine seçilen Erol Tekmen'e; 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adem Taşlı, Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan Yargıtay Savcılığı'na atanan İsmail Ademoğlu'na anı ödüllerini sundu. Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Yalçın da, emekliye ayrılan Tüketici Mahkemesi Hakimi Ahmet Yücel Ulutürk'ün anı ödülünü verdi.

Adana Adliyesi'nde görev yaparken Yargıtay'a seçilen hakim ve cumhuriyet savcıları, ödül takdiminden sonra birer konuşma yaptı. Kentten ve Adana Adliyesi'nden ayrılmanın burukluğunu yaşadıklarını belirten yargıçlar, görev yaptıkları süre içerisinde kendilerine yardımcı olan çalışma arkadaşlarına teşekkür edip, Yargıtay'daki görevlerini en iyi şekilde yapmak için gayret göstereceklerini söyledi.