Ergenekon davasında sanık Mehmet Haberal’ın tahliyesi için yargıyı etkilemeye çalışmakla suçlanan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da yargılandığı davada sanıklar, bir an önce karar verilmesini istedi. Sanık Sefa Altıoğlu’nun mahkeme heyetine yönelik “6 ay sonra ne olacağını bilemiyoruz, yarın oraya kimlerin oturacağı belli olmaz.” demesi gülüşmelere neden oldu.

Ergenekon davasına bakan eski İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski başkanı Köksal Şengün ile irtibata geçerek Haberal’ın tahliyesini sağlamaya çalışmakla suçlanan 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Özel yetikili mahkemelerin kapatılmasından sonra İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya üç sanık katıldı.

Sanıklar ve avukatları temyizde olan Ergenekon davasıyla ilgili Yargıtay’ın kararının beklenmesine gerek olmadığını, bir an önce karar verilmesini istediklerini belirtti.

Sanıklardan Sefa Altıoğlu, da bir an önce karar vermesini isteyerek, “6 ay sonra ne olacağını bilemiyoruz. Yarın (kürsüyü işaret ederek) oraya kimlerin oturacağı belli olmaz.” ifadelerini kullandı. Sanığın bu sözleri mahkeme salonunda gülüşmelere neden oldu.

Taleplere ilişkin görüş belirten savcı, Yargıtay’ın Ergenekon davası ile ilgili kararının beklemesini istedi.

Mahkeme, ara kararında Yargıtay’ın kararının beklenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.