Hatay'ın Erzin ilçesinde yarış halinde olduğu iddia edilen bir minibüs okula gitmekte olan 9 yaşındaki Elif Balıkoğlu'na çarptı. Kazada ağır yaralanan Balıkoğlu, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saat 08.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi'ndeki Mehmet Akif İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. Evinden okula gitmek için çıkan 3. sınıf öğrencisi Elif Balıkoğlu, yolun karşısındaki okula geçmek için kaldırımdan yola indi. O sırada Erzin'den Osmaniye istikametine giden bir minibüs Balıkoğlu'na çarptı. Aldığı darbe sonucu ağır yaralanan Elif Balıkoğlu, öğretmenler ve çevredeki esnafın çağırdığı ambulansla İskenderun'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından minübüs şoförü gözaltına alındı.

'MİNİBÜSLER YARIŞIYORDU'

Bu arada minibüsün başka bir minibüsle yarış halinde olduğu için büyük bir hızla gittiğini iddia eden görgü tanıkları, yolda hiç bir önlem olmamasına tepki gösterdi.

Yetkilileri göreve çağıran vatandaşlardan Ayşe Demir, "Okul önünde hiç bir önlem alınmıyor. Polis 15 dakika durup gidiyor. Gerekli önlemler alınsaydı bu yavruya araba çarpmayacaktı. Minibüsler yarış yapıyor. Burası yarış pisti mi? Çocuklarımızın canı minibüs şoförlerinin dikkatsizliği yüzünden yitip gidiyor. Başka canlar yitip gitmeden kalıcı önlem alınmasını istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Elif Balıkoğlu'nun durumu iyiye doğru giderken, gözaltına alınan minibüs şoförünün serbest bırakıldığı öğrenildi.