Türkiye genelinde 18 milyon öğrencinin 2 haftalık yarıyıl tatili yarın bitiyor. Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, yarıyıl tatilinin son gününde binlerce kişiyi ağırladı. Kar kalınlığının sabah saatlerinde yapılan ölçümlerde 140 santimetre olarak ölçülen zirvede, bugün başlaması beklenilen kar yağışının 4 gün boyunca sürmesi tahmin ediliyor.

Uludağ, yarıyıl tatilinin son gününde çoğunluğu günübirlikçi binlerce kişiyi ağırladı. Hava sıcaklığının eksi 6 olarak ölçüldüğü Uludağ'da yine otopark sıkıntısı yaşandı. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sabah saatlerinde oteller bölgesinde yapılan ölçümde, Uludağ'da kar kalınlığının 140 santimetre olarak belirlendiğini bildirdi. Yetkililer, halen hava sıcaklığının eksi 6 derece olduğu zirvede, bugün beklenen en yüksek hava sıcaklığının eksi 1, en düşük sıcaklığın ise eksi 7 derece olarak beklendiğinin tahmin edildiğini açıkladı.

BAZISI KAYAK YAPTI, BAZILARI KAYAK PİSTİNDE YÜRÜDÜ

Güneşli bir havanın hakim olduğu Uludağ’da pistler kayak severlerin akınına uğradı. Pistler acemi kayakçıların düşme anlarına da sahne oldu. Düşmelerine rağmen kayak yapmakta ısrar eden gençler ise azimleriyle dikkat çekti. Bazı vatandaşlar ise kayak pistinde yürümeyi tercih etti. Tatilin son gününde zirveye gelen tatilciler ise “Muhteşem bir manzara. Tatilin son günü, kalabalık ama çok güzel” diye düşüncelerini ifade etti. Yarıyıl tatilinde otellerin doluluk oranlarının yüzde 90’lar civarında olduğunu belirten Ağaoğlu Otel Genel Müdürü Murat Pınarcı, “Tatilin son günü, kalabalık çok. Ama Uludağ vermli bir sömestre geçirdi. Önümüzdeki hafta da üniversite şenlikleri başlıyor.” dedi.

Öğleden sonra başlaması tahmin edilen kar yağışının ise dört gün boyunca sürmesi bekleniyor. Zirveye son olarak geçen cuma günü kar yağmıştı.