YARSAV ile Yargıçlar Sendikası’nın son dönemde yargıda yaşanan olaylar sebebiyle yaptığı çağrı toplantısı bugün gerçekleşti. Hukukçuların ve demokratik kitle örgütlerinin bir platform haline geldiklerini belirten YARSAV Başkanı Murat Arslan, “Birkaç gün içerinde bir araya gelip değerlendirme yapıp ilk eylemimizi planlayacağız. Son yaşananlara nasıl bir karşı duruş sergileyebilir onu konuşacağız. Bu uzun bir oluşum.” dedi.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ile Yargıçlar Sendikası, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve diğer demokratik kitle örgütlerini 'hukuku üstün kılma' adına birlikte eylem planlaması yapmak için çağrıda bulunmuştu. Yapılan çağrının ardından bugün Ankara Barosu’nda bir toplantı yapıldı. Toplantı sonrası YARSAV Başkanı Murat Arslan, Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin olağanüstü bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin ana aktörlerinin yargı içerisinde olduğunu belirten Arslan, “Biz yargının bir savaş alanına dönüştüğü bir ortamda ne yapabiliriz, yargının ve hukukun üstünlüğünü nasıl sağlayabiliriz tartıştık.” dedi.

Türkiye’de bir nevi rejim dönüşümü yaşandığını kaydeden Murat Arslan, bu dönüşüme nasıl 'hayır' ve 'dur' demeye çözüm amacıyla bir çağrı yaptıklarını aktardı. Toplantı sonrası bir sonuca varıldığını belirten Arslan, şöyle devam etti: “Bunu artık bir platform haline getirdik. Hukukçuların öncülüğünde diğer demokratik kitle örgütlerinin de katılacağı bir platform haline getirdik. Birkaç gün içerinde bir araya gelip değerlendirme yapıp ilk eylemimizi planlayacağız. Son yaşananlara nasıl bir karşı duruş sergileyebilir onu konuşacağız. Bu uzun bir oluşum.”