Nevruz tatili dolayısıyla 18 Mart-7 Nisan tarihleri arasında ‘Persian Shopping Fest’ adı altında İranlı turistlere MarkAntalya AVM’de alışveriş festivali düzenleniyor. Nevruz tatili dolayısıyla Antalya’ya gelen turistleri ise büyük bir sürpriz bekliyor. MarkAntalya AVM’de İranlı yasaklı 3 ünlü sanatçı Antalya’da hayranlarıyla buluşup imza günü gerçekleştirecek.

İran’da doğanın uyanışı ve bahar bayramı olarak adlandırılan Nevruz’da resmi tatil olmasını fırsat bilen turistler Antalya’ya akın ediyor. Bu kapsamda MarkAntalya, 15 günlük tatili fırsat bilen ve Antalya’ya gelen İranlı turistleri AVM’ye çekmek için festival düzenledi. Acente firmaları ile anlaşılarak AVM’ye gelmesi sağlanan İranlı turistlere ise birçok mağaza tarafından belli oranlarda özel indirimler uygulanıyor.

Bu yıl ilk kez yapılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Persian Shopping Fest kapsamında MarkAntalya AVM’ye 40 bin İranlı turistin gelmesi hedefleniyor. Nevruz tatili öncesi İran’daki medyaya da yapacağı festivali duyuran MarkAntalya yönetimi, turizmin başkenti Antalya’da İranlılar için Nevruz tatili sırasında AVM’de bir festival olduğunu duyurdu.

Antalya’ya gelen İranlı turistleri bekleyen en büyük sürpriz ise ülkelerinde yaptığı müziklerden dolayı dinleyemedikleri yasaklı sanatçıları AVM bünyesinde hayranlarıyla buluşturacak. İranlı turistler birbirinden ünlü bu sanatçılarla imza gününde buluşup ülkelerinde olan yasaklı sanatçılarla fotoğraf çektirme imkânı bulabilecek. Bu kapsamda Kamran&Hooman 24 Mart’ta, Arash 28 Mart’ta, Sami Beigi 30 Mart’ta İranlı hayranlarıyla buluşacak.

AVM’de bulunan 45 mağaza İranlı turistlere özel indirimler gerçekleştirip ve alışverişe gelen ziyaretçilere AVM yönetimi tarafından indirim kuponları dağıtılıyor.

Ayrıca yönetim Nevruz zamanında kurulan geleneksel sofra olan Haft Sin’i de MarkAntalya’da gelen ziyaretçilerine sunuyor.