Terör ve casusluk karşıtı köşe yazıları nedeniyle tutuklanan gazeteci Gültekin Avcı hakkında bu kez bir tweetinde Cumhurbaşkanı'na hakareti düzenleyen maddenin uygulanış şeklini eleştirdiği için soruşturma başlatıldı. Avcı’nın yasanın uygulanış şeklini eleştirmesi de Cumhurbaşkanı'na hakaret olarak gösterildi.

Son dönemde birçok kişi Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesiyle gözaltına alındı, haklarında soruşturmalar açıldı ve tutuklananlar oldu. Tutuklu gazeteci Gültekin Avcı hakkında da bir tweeti nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması başlatıldı.

ANAYASAL SUÇLAR BÜROSU SORUŞTURMA AÇTI

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin şikayeti üzerine Ankara Anayasal Suçlar Bürosu Savcılığı’nın soruşturmayı başlattığı belirtildi. Avcı’nın ‘299. madde Saray’ın sivil topluma yönelttiği bir kanas tüfeği gibi kullanılıyor’ şeklindeki tweeti de Cumhurbaşkanı'na hakaret olarak gösterildi.

Soruşturma kapsamında, Silivri Cezaevi'nde bulunan Avcı’nın sesli ve görüntülü yöntemle ifadesi alındı. Avcı, savcılık ifadesinde tweetinin arkasında olduğunu söyledi. Amacının Cumhurbaşkanı'na hakareti düzenleyen 299. maddenin maniple edilerek uygulandığını, hiçbir eleştiriye hak tanımadığını belirtmek olduğunu vurguladı.

Avcı, Selam terör örgütü başta olmak üzere terör örgütleriyle ve muta nikahıyla ilgili köşe yazıları yazmıştı. Muta nikahının yabancı istihbarat örgütlerince istihbari amaçla kullanıldığına da dikkat çeken Avcı, bu köşe yazıları nedeniyle darbeye teşebbüs, örgüt kurmak ve casusluk suçlamalarından tutuklanmıştı.