İstanbul'da hayatını kaybeden usta yazar Yaşar Kemal'in doğduğu Osmaniye'nin Gökçedam (Hemite) köyünde sela verildi. Köy camisinin hoparlöründen pazartesi günü öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağı duyuruldu.

Dünya için bir değer olan Yaşar Kemal'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özer, "Dünyanın tanıdığı Yaşar ağabeyimizi, ulu çınarımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Cenazesinin köyümüzde defnedilmesini istiyoruz ama mezarının İstanbul'da olması yönünde vasiyeti olduğunu öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaşar ağabeyimizi buraya getiremedik ama onun doğup büyüdüğü İsmail Ağa'nın evinin bahçesinden toprağı ona götürüyorum. Defnedilirken üzerine doğduğu evin bahçesinin topraklarını serpeceğiz. Bu topraklarda çayır çimenler yeşerirken Yaşar Kemal'in ruhu şad olacak." diyerek cenaze merasimine katılmak üzere İstanbul'a hareket etti.

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Yaşar Kemal'in 1923 yılında dünyaya geldiği Osmaniye merkeze bağlı Gökçedam köyündeki arkadaşları da üzüntülü. Ölüm haberini televizyondan duyunca çok ağladığını belirten Ahmet Koşar, "20 yılımız birlikte geçti. Kendisi çok iyi biriydi. Hiçbir zaman ağzından kötü bir laf duymadık. O okula gitti, ben okuyamadım. Okula giderken beline kadar suyun içinden geçerek okula gider gelirdi. Ölümüne çok üzüldüm." dedi.