Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, önceki gün hayatını kaybeden usta edebiyatçı Yaşar Kemal’in cenaze törenine katıldı, mezarına Diyarbakır toprağı ve Kürt edebiyatçı Mehmet Uzun’un toprağından serpti.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, bugün usta edebiyatçı Yaşar Kemal’in cenaze merasimine katılmak üzere İstanbul’a gitti. Anlı, Diyarbakır toprağını ve Kürt yazar Mehmet Uzun’un mezarından toprağı İstanbul’a götürerek Yaşar Kemal’in mezarına serpti. Yaşar Kemal’in hem Anadolu’nun hem Mezopotamya’nın yetiştirdiği en büyük ozanlardan biri olduğunu anlatan Anlı, “Vefa borcumuzu ödemek, bundan sonraki kuşaklara onu tanıtmak ve taşımak için bir çaba içerisindeyiz. Barış, Yaşar Kemal’in ilk kelimesiydi ve son kelimesi oldu. Onu uğurlarken de barışa adanmış bir sürecin başlangıcındayız. Yüreğimiz umutla dolu, yüreğimiz ozanımızın yazdığı o her birisi epik, lirik, didaktik bir destan niteliğindeki eserlerinin aslında bir yerde bir parçasıyız. Tarihi yazdı, tarihi yaşadı ve tarihe mal oldu.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır toprağını ve Kürt edebiyatçı Mehmet Uzun’un mezarının toprağını getirdiklerini dile getiren Anlı, daha sonra toprağı Yaşar Kemal’in mezarına serpti. Anlı, “Zaten biz onu yüreğimize yolculuyoruz. Diyarbakır Belediyesi olarak biz Yaşar Kemal’i yaşatacak, onu geleceğe taşıyacak bir projeye de en kısa zamanda başlamayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.