İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan yolsuzluk soruşturmalarını yürüten tutuklu eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygıl’nın, Gaziosmanpaşa’da seçim irtibat bürosu açıldı. Meslektaşına destek veren emniyet müdür yardımcısı Yasin Topçu, “400 tane tuzluk seçeceğimize 4 tane babayiğit polis seçeceğiz inşallah.” dedi.

17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten tutuklu bağımsız milletvekili adayı Yakub Saygılı’nın Gaziosmanpaşa Meydanı’nda seçim irtibat bürosu açıldı. Açılışa Saygılı’ya destek verenlerin yanı sıra, görevden uzaklaştırılan emniyet müdürleri de katıldı. Saygılı'nın eşi Esra Saygılı, kocasının cezaevinde yazdığı mektubu okudu.

17 Aralık soruşturmasını yürüten büro amiri Başkomiser Mehmet Akif Üner, yapılan haksızlıklara tepki göstererek Saygılı’nın haksız bir şekilde cezaevinde tutulduğuna dikkat çekti. “Düne kadar vesayet diye ağlaşanların bugün vesayetin yeni sahipleri olduğunu üzülerek görüyoruz.” diyen Üner, “Adalet ve demokrasi için elini değil ruhu canıyla tüm bedenini taşın altına koyan gerçek kahramanları bu milletin görmesini istiyoruz. Ellerinde Kur'anlar, evlerinde kasalar, ceplerinde dolarlar, dillerinde yalanlarla koca ülkeyi uyutanlara karşı sadece milletin gözlerini açmasını istiyoruz. Gün milleti uyarma ve uyandırma günüdür. Bu millet, vekillerinin birilerinin önüne yatmasını hak etmiyor. Hesap sorabilen vekil için, bir oydan ne olur dememek için Sayın Yakup Saygılı’yı meclise uğurlayacağız.” diye konuştu.

Eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ise şöyle konuştu: “Yolsuzluklarını, hırsızlıklarını, arsızlıkla zorbalıkla taçlandıranlar dediler ki ‘17-25’i sahiplerine iade ettik.’ 17-25’in sahibi 3 tane polis, 5 tane savcı değil bu milletin onurlu şerefli insanlarıdır. 17-25’teki yolsuzluğun hesabını soracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu mücadele ‘Hırsızdan korksak polis olmazdık’ diyenlerle ‘Polisten korksak hırsız olmazdık’ diyen arsızların mücadelesidir. İradeleri esir alınmış 400 tane tuzluk seçeceğimize 4 tane babayiğit polis seçeceğiz inşallah.”

'KASETTEN, KASADAN MEDET UMANLARIN ALLAH BELALARINI VERSİN!'

Meslekten ihraç edilen polis müdürü Murat Çetiner ise TBMM Başkan vekili Meral Akşener’le ilgili soruya verdiği cevapta bu iftirayı atanların cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Latif Erdoğan’ın bu zamana kadar sadece Meral Akşener’e değil, çeşitli insanlara çeşitli iftiralarda bulunduğunu ifade eden Çetiner, “Ama bugüne kadar ispatlayabildiği hiçbir iddiası yok. Kendisi ‘Bu camia ve cemaatin elinde kasetler var. Ben bu kasetlerden haberdarım.’ diyor. Bu kasetler nerede? Kim tarafından çekilmiş? Kendisi zamanında cemaat içerisinde önemli görevlerde bulunduğunu söylüyor. Cemaatin içinde önemli pozisyonda bulunduğu dönemde hangi kasetlerin çekildiğine şahit oldu. Bu ve bunun gibi binlerce soruya cevap vermek durumundadır. Türk siyaseti güzel bir imtihan vermiştir. Namuslu ve şerefli bir kadına yapılan iftiraya halkımız önemli bir tepki vermiştir. Savcılık herhangi bir şikayet beklemeksizin, Akşener TBMM başkan vekili olduğu için soruşturma açması gerekir. Kaldı ki Meral Hanım da hukuki süreci başlattı. İnşallah kasetten, kasadan medet umanlar cezasını bulurlar. Allah belalarını versin.” şeklinde konuştu.