Bursa’da, 78 yaşındaki Hilmi Çandar’ın tek başına yaşadığı ev, mahalle sakinlerinin koku geldiği yönünde şikayetleri üzerine boşaltıldı.

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Kemerçeşme Mahallesi’ndeki tek katlı eve gelerek evi boşalttı. 78 yaşındaki Hilmi Çandır’ın kullandığı evdeki dolap, yatak gibi birçok eşya kamyonete doldurularak götürüldü, ev ilaçlandı.

Çatısı yıkık, zemini toprak olan evde tavuk ve kedi besleyen Hilmi Çandar ise yaşananlar karşısında şaşkınlığını dile getirdi. Evde çöp olmadığını, götürülen eşyaları kullandığını iddia eden Çandar, “Çöp yok ki burada. Bilmiyorum niye gelmişler. İki tane kavuğum var. Eşyalarımı almışlar. Yemek yaptığım kapları almışlar. 30 senedir bu mahalledeyim.”

Geçen sene huzurevinde kalmak için başvurduğunu ancak kendisini almadıklarını belirten Çandar, belediyenin de yardım etmediğini savundu.
Mahalle sakinlerinden Nazmiye Şahin ise ağabeyi ona burayı bıraktı. Huzurevine almamışlar. Biz de durumuna üzülüyoruz, yalnız yaşıyor. Ama dışarıdan her şey topluyor, kokuyor. Ne camımızı açabiliyoruz ne kapımızı. İçeride kediler tavuklar da var. Biz istiyoruz ki huzurevine yerleştirsinler. Bize bir zararı yok ama çok koku oluyor.” diye konuştu.