Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşlı çiftin evinde çıkan yangın mahalle halkını korkuttu. Yürümekte zorluk çeken yaşlı adam ve kadını dumandan itfaiye ekipleri kurtarırken, yaşlı çiftin torunu ise dedesi ve anneannesine 'Allah belanızı versin. Gebersin' diyerek tepki gösterdi.

Yangın Süleymanlar mahallesi Mehmet Kadri Yılmaz sokak numara 4'de meydana geldi. İddiaya göre evde yaşayan Nuray(88) ve Kadir Şen(85) çifti kızları Nur Şen(43) ile birlikte ısınmak için yaktıkları sobadan düşen kıvılcımın halıyı tutuşturmasıyla yangın başladı. Yaşlı adamın halıyı dışarıya çıkarmaya çalıştığı sırada halının çekyata düşmesi ile yangın büyüdü. Kısa sürede duman içinde kalan evdeki yaşlı çift için itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ilk olarak yaşlı adamı evden çıkardı. Yaşlı kadının nerede olduğunu kızı Nur Şen'e soran itfaiye ekipleri, aldıkları bilgi sonrasında Nuray Şen'i de dumanların arasından alarak evden çıkardı. Dışarıya alınan yaşlı kadın 'Ben balkonda oturuyordum. Bu hale gelinceye kadar neredeydin sen' diyerek göz yaşlarına boğuldu.
Dumandan etkilenen Kadir Şen ise ambulansa alınarak oksijen verildi.

Yaşlı çiftin evden çıkarıldığı sırada torunları Kıvanç Ay(22) ise 'Allah belanızı versin derken, yaşlı kadının ağladığı sırada ise anneannesine 'Geber, beter ol' demesi kameralara yansıdı.

Torun Kıvanç Ay, "Çarşıdaydım beni aradılar. Soba devrilmiş herhalde. Hol yanmış. Küçük odalara sıçramamış. Evdekilere de bir şey olmadı" dedi.

İtfaiye ekipleri soğutma çalışmasının ardından evden ayrıldı. Yaşlı çift ise kontrol amaçlı olarak Ereğli Devlet Hastanesine götürüldü. Polis yangınla ilgili tahkikat başlattı.