Yenimahalle Belediyesi’nin okuma yazma kursunu başarıyla bitiren yaşlı teyzeler, mezuniyeti bowling oynayarak ve kep atarak kutladı. Bowlingde kıyasıya mücadele eden yaşlılar gönüllerince eğlendi.

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'ndan (YENİMEK) bu yıl okuma yazma öğrenen çok sayıda yaşlı kadın bugün Ankara’daki bir alışveriş merkezinde mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezun olan yaşlı kadınlar önce bowling oynadı. Bowlingde kıyasıya yarışan yaşlı teyzeler gençlere adeta taş çıkarttı. Bowling turnuvasının ardından kep törenine geçildi.

Kep töreninde konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, okuma yazma öğrenememiş insanlara bir kapı açtıklarını belirterek, insanlara derdini anlatabilme imkanı verdikleri için çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’de okuma yazma oranını yüzde 100'e getirmek zorunda olduklarını belirten Başkan Yaşar, Yenimahalle Belediyesi olarak bölgedeki insanlara bu fırsatı verdiklerini ifade etti. YENİMEK’in faaliyetlerini de anlatan Yaşar; “85 branşta bunların 20 tanesi hobi branşları, ama 65 tane hayatta lazım olacak iş bulmasını kolaylaştıracak ara elemanları yetiştiriyoruz ve diplomalarını veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Yaşar’ın konuşmalarının ardından mezuniyet törenine geçildi. Okuma yazma kursundan mezun olan bir yaşlı teyze de mezuniyet töreninde öğretmeni için yazdığı şiiri okudu. Daha sonra Yaşar, mezunların hepsine tek tek karnelerini verdi. Karne dağıtımının ardından kurstan mezun olan yaşlı kadınlar hep birlikte kep attı.