Amasya’da beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan ve daha sonra hayatını kaybeden 71 yaşındaki Mehmet Duran Kökçü'nün organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Gümüşhacıköy ilçesine ikamet eden Kökçü, beyin kanaması nedeniyle Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış daha sonra komaya girerek 5 gün süren hayat mücadelesi sonrasında beyin ölümü gerçekleşmişti.

Hastane yetkilileri beyin ölümü gerçekleşen hastanın ortopedi uzmanı olan doktor oğlu Cemal Kökçü’yü arayarak organ bağışı konusunda fikrini sordu. Babasının organlarını hiç düşünmeden bağışladıklarını söyleyen Ortopedi Uzmanı Cemal Kökçü, "Babamın bir kalp rahatsızlığı vardı. Yaklaşık 8 yıl önce de felç geçirme durumu vardı. 5 gün öncesinde ani bir beyin kanaması geçirdi. Apar topar yoğun bakıma alındı. Umutla bekledik ama beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşince buradaki arkadaşlarımız organ nakli konusundaki fikrimizi sordular. Biz de bu camiadan olduğumuz için olumlu baktığımız belirttik.” dedi.

“Kendisi de yaşadığı dönemde böyle bir şey başına gelse organlarını bağışlamak isterdi” diyen Kökçü, “Organlarının yok olup toprağa gideceğine, birilerine umut olmasını arzu ederdi. O yüzden biz de böyle bir karar verdik. İnşallah organları başkalarının derdine şifa olur. Ben doktor olduğum için biliyorum. Hep böyle organ yetmezliği nedeniyle sıkıntıda olan, günlerce, haftalarca hatta aylarca sıkıntı içerisinde ‘Ne gün hayatımı kaybedeceğim, bize bir organ bağışı çıkar mı?’ diye umutla bekleyen hastalar var. İnşallah yaptığımız iş hayırlı olur. Organları bağışladığımız insanlar sağlıklarına kavuşurlar. Bu da büyük bir sevinç olur bizler için." açıklamasında bulundu.

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı Aydıncan Akdur da vefat eden Kökçü sayesinde 3 kişinin sağlığına kavuşacağını dile getirerek aileye teşekkür etti.