Antalya’da üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri kent meydanında yaşlılarla birlikte dans etti. Alzheimerdan korunmaya dikkat çekmek amacıyla yapılan dans etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı. Turistler de dans gösterisine eşlik etti.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından hazırlanan 'Alzheimerdan Korunmada Farkındalık Oluşturma Projesi' kapsamında Aydın Kanza Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, fakülte öğrencilerinin yanı sıra belediyelerin bakım evlerinde kalan yaşlı vatandaşlar da katıldı. Ellerinde pankartlar taşıyan katılımcılar, yürüyüşün sonunda kendileri için hazırlanan dans gösterisine katıldı. Dans gösterisi sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

'Yürürsem ve Dans Edersem Hatırlarım' sloganıyla hazırlanan proje hakkında bilgi veren AÜ Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Buldukoğlu; alzheimerin ilk, orta ileri evre belirtilerini tanıma ve bu farkındalık sayesinde gerekli önlemleri alma konusunda kişileri bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Projenin, öğrencilerin katılımıyla 2014’te başladığı bilgisini veren Buldukoğlu, ilk sloganlarının 'Farkında Olmak Hatırlamaktır' olarak belirlendiğini ifade etti. Daha sonra ilk ve ortaokul öğrencilerinin dahil edildiği 'Yazarsam Hatırlarım' etkinliğinin gerçekleştirildiği bilgisini veren Buldukoğlu, projenin üçüncü ayağının ise 'Yürürsem ve Dans Edersem Hatırlarım' olduğunu aktardı.