Gaziantep'te toplu taşımadan ücretsiz yararlanmalarına rağmen, bazı şoförlerin 65 yaş üstü vatandaşları durakta tek gördüğünde otobüse almadığı iddia edildi. Yaşlı yolcuların otobüse alınmadığını, çektikleri görüntüyle de belgeleyen vatandaşlar, sorunun giderilmesini istedi. Otobüse alınmadıklarını söyleyen vatandaşlar, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Gaziantep'te toplu taşıma hizmeti yapan özel halk otobüsü şoförlerinin ücretsiz biniş kartı olan yaşlıları araca almaması konusunu Etiler Mahallesi sakinleri gündeme getirdi. Bu vatandaşların ancak yanlarında bir kişi daha olduğunda araca binebildiğini anlatan vatandaşlar, yaşlıların durakta saatlerce beklediğini öne sürdü. Yaşanan mağduriyeti görüntüleyen mahalle sakinleri, Şehit Karayılan İlköğretim Okulu önündeki durakta sıkıntı yaşandığını belirtti. Nadir Korkmaz isimli vatandaş, yaşanan sıkıntıyı şu ifadelerle anlattı: “Bu insanlara kart verilmiş. Adam hastaneye gidecek gidemiyor. Durakta yaşlı vatandaş bekliyor, onu almıyorlar, ancak az ileride bir genci alıyorlar. Yaşlılara gereken sevgi, saygı gösterilmeli. Bu insanları araca ben bindiriyorum, çocuğum bindiriyor. Esnaf yardımcı oluyor. Eğer bu kartı vermeyeceklerse de yaşlılar ona göre kendini ayarlasın.”

Mağduriyet yaşayan vatandaşlar da şikayetlerini dile getirdi. 83 yaşındaki Remzi Demir, otobüse alıanmadıkları için hastaneye gidemediğini belirterek, durakta defalarca beklemek zorunda kaldığını anlattı. 80 yaşındaki Hasan İzciler de 4'üncü kattan düştüğü için ayağında bir sakatlık olduğunu, bunu gören şoförlerin de kendilerini almamak için durakta durmadığını kaydetti. 73 yaşındaki Fatma Demireller ise yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü vurgulayarak, “Doktora gittiğimi söyledim, almadılar. Ben de paramla taksi tutup gittim. Zaten kalp hastasıyım. Bu insanlık mı? Benim gibi ihtiyara yardım etmezsen Allah sana yardım eder mi?” şeklinde konuştu.