Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yaşlı insanlara yardım etme bahanesiyle şifresini ve banka kartını elde ederek onları dolandıran kişi yakalandı.

Emniyetin internet sitesinde konuya ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerimizce ilimiz genelinde meydana gelen dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak çeşitli banka ATM'lerinde, genellikle yaşlı insanlara yardım etme bahanesiyle şifresini ve banka kartını elde ederek dolandıran K.Ç. isimli erkek şahıs, 07.04.2015 Salı günü yapılan çalışmalar neticesinde yakalanmıştır." denildi.

Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen K.Ç. isimli şahsın, 2013 yılından bu yana il genelinde 44 ATM dolandırıcılığı, ülke genelinde ise 85 ATM dolandırıcılığı olayına karıştığı, ayrıca farklı olaylardan da 16 adet suç kaydının olduğu tespit edildiği açıklandı. Yakalanan K.Ç. isimli şahsın yurt genelinde yaptığı dolandırıcılık olaylarından yaklaşık 120 bin TL haksız gelir elde ettiğinin tespit edildiği ifade edildi.

K.Ç. isimli zanlının, hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte, 08.04.2015 Çarşamba günü mahkemeye çıkarılarak tutuklandığı belirtildi.