Muğla'nın Yatağan ilçesinde iki kişi, domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Durumu ağır olan hastalardan biri İzmir'e sevk edilirken diğerinin Yatağan Devlet Hastanesi'nde müşahede altında tutulduğu öğrenildi.

Kavak Mahallesi'nde ikamet eden 58 yaşındaki R.K., yüksek ateş şikâyetiyle Yatağan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan hasta önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, ardından İzmir Yeşilyurt'taki Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan müdahale ve tahliller sonucunda H1N1 virüsü taşıdığı öne sürüldü.

Kadıköy Mahallesi'nde oturan 66 yaşındaki Y.S. de aynı şikâyetlerle Yatağan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tahliller sonucunda, H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle tek kişilik bir odada gözetim altına alındı. Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürsel Topal, abartılacak bir durum olmadığını belirterek, "Grip, sürekli olan bir hastalık, Avrupa'da her gün yüzlerce insan ölüyor ama basına çıkmıyor, gazeteciler arayıp sormuyor. Bunun haber değeri olacak nesi var? Ayrıca böyle bir durum olsa bile bu, hastaya dahi söylenmez. Panik havası yaratmaya gerek yok." dedi.