Orman Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde başlatılan endüstriyel plantasyon çalışmaları kapsamında, Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Şeref ve Doğan mahallelerinde 100 hektarlık alanda yapılacak kesim çalışması tepkiye sebep oldu.

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü kanalıyla proje dahilinde yapılan çalışmalar kapsamında, söz konusu iki mahalledeki 25 hektarlık alanda kesim kararı çıktı. Müdürlük yetkilileri, Şeref Mahallesi'ne giderek vatandaşlara kesimle ilgili bilgi verdi. Mahalle Muhtarı Hakan Kibar ise vatandaşlardan imza toplayıp kesimlere itirazlarını yetkililere bildirdiklerini ifade etti. Kesimden sonra heyelan yaşanacağını, orman içindeki para değeri yüksek birçok üründen mahalle halkının mahrum kalacağını ileri sürdü. Mahalle sakinleri de orman içindeki birçok üründen faydalandıklarını belirterek, “Mahallemizin güzelliği bozuluyor. Teneffüs ettiğimiz hava kirlenecek, heyelan oluşacak ve orman içindeki mantar, kuzugöbeği gibi ürünlerden faydalanamayacağız. Biz kesime karşıyız. Mahallemizde arıcılık da yapılıyor. Mahallenin hemen dibindeki çamlık alan için kesim kararı çıkmış. Toplu kesim yaptıktan sonra toplu dikim yapılacakmış. Bu bölgede kuzugöbeği yetişiyor. Avrupa, her türlü mantarı üretmesine rağmen kuzugöbeği mantarını üretemiyor. Allah, bu ürünü bu bölgeye vermiş. Kuzugöbeğinin ekonomimize ciddi katkısı var. Bunun bir kısmı ilaç sanayisinde kullanılıyor.” dedi.

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise Türkiye genelinde endüstriyel plantasyon çalışmaları yapıldığını belirterek, kesilen ormanların yerine, ıslah edilmiş tohumlardan daha kısa sürede büyüyen fidanlar dikileceğini ifade etti.