Mersin’in Tarsus ilçesinde Elif Keser, istemediği biriyle evlenmek isteyen kardeşi Ayşe Ersöz'ü iddiaya göre üzerine benzin dökerek yaktı. Olayı anlatan Elife Keser’in eşinin kuzeni Mehmet Ali Keser, "Yatak odasının kapısı açıldı. Ayşe Ersöz alevler içinde yanıyordu. Kayın babası bir örtü bulup, özerine attı, daha sonra hortumla su sıktık. Söndürdük, ama feci şekilde yanmıştı." dedi.

Olay, dün akşam 19.15 sıralarında Sıraköy’de meydana geldi. Ayşe Ersöz (18) bir hafta önce Taşocağı’nda çalışan Mehmet Ö.’a (24) kaçtı. Nikah hazırlıkları yapan Ayşe Ersöz’ü, barışmak için aynı köyde oturan evli ve bir çocuk annesi Elif Keser (26) evlerine çağırdı. Ayşe Ersöz yanında kayınbabası Tuncay Ö., evleneceği genç Mehmet Ö., kayınvalidesi Hatice Ö. ve yakınlarıyla birlikte ablası Elif Keser’nin evine gitti. Birlikte sohbet ederken abla Elif Keser., "Gel bacım, seni askerdeki kardeşimiz Zafer’le telefonda görüştüreyim" diyerek, yatak odasına götürdü. İddiaya göre Elif Keser yatak odasında sakladığı 2,5 litrelik benzini kız kardeşinin üzerine döktükten sonra ateşe verdi. Olayda evde bulunanların çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. 10 Mart 2015 gününe nikah randevusu alan Ayşe Ersöz feci şekilde yanarak önce Tarsus Devlet Hastanesi, ardından Mersin Devlet Hastanesi'ne ve ardından ambulans uçakla İzmir’e götürüldü. Kızkardeşini üzerine benzin dökerek yakan abla Elif Keser ise önce Tarsus Devlet Hastanesi'ne ve ardından Adana’da bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturmaya başlandığı bildirildi. Ayşe Ersöz’ün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Elife Keser’in eşinin amcasının oğlu Mehmet Ali Keser bugün gazetecilere yaptığı açıklamada olayı şöyle anlattı, "Bir hafta önce Ayşe Ersöz sevdiği adamla kaçtı. Ondan sonrada ablası Elif Keser sinirli tavırlar sergiledi. Biz de akrabaları olarak bu olayın üstünü örtelim dedik. Barışın dedik. Bu yönde baya telkinlerimiz oldu. Ama hiç söz dinler tavrı yoktu. Ben kendisiyle tekrar konuştum, baktım söz anlatamıyorum. Ama sonra bize kardeşini affettiğini söyledi. Akşam bize gelecekler konuşacağız dedi. Ben de iyi dedim. Sevindim. Baktım misafirler var, ben de içeri girdim. İçeride kötü bir hava yoktu. Oturduk konuşmaya başladık. Daha sonra kardeşine 'gel bacım, seni askerdeki kardeşimiz Zafer’le telefonda görüştüreyim' diyerek, yatak odasına götürdü. O arada bir patlama, büyük bir gürültü çıktı. Ev göçtü sandım. Hemen dışarı çıktım. Baktım içerde dumanlar var, çocukları dışarı attım. O arada yatak odasının kapısı açıldı bir alev topu çıktı. Bu arada kızın kayın babası oradan bir örtü aldı attı Ayşe yanıyordu. Hortum sıktılar. Söndürdük. Ayşe feci şekilde yanmıştı. O arada Elif’te nasıl oldu bilmiyorum yaralanmıştı. Sonra ambulans çağırdık. Hastaneye kaldırıldılar." dedi.
Anne Fatma Ersöz ise "Elif kardeşiyle yatak odasına girdi kapıyı kilitledi. Ne oldu içeride bilmiyorum." dedi.