Kadıköy’de, defalarca kendisini yere bırakıp bayılma numarası yapan dolandırıcı ‘bu kadarına da pes’ dedirtiyor. Yaklaşık 20 kilometre boyunca Cihan kamerasının takip ettiği şahıs, polisi görünce mahalle değiştiriyor.

Vatandaşların duygularını sömüren dolandırıcıların yeni numaraları görenleri hayrete düşürüyor. Kadıköy sokaklarını dolaşan bir şahıs, “Bu kadar da olur mu?” dedirten bir dolandırıcılık yapıyor. Cihan Haber Ajansı kamerasına yansıyan görüntülerde şahıs, kalabalık insanların olduğu yerlerde aniden kendisini yere bırakarak bayılma numarası yapıyor. Yerde uzun süre bekleyen dolandırıcı, çevredeki vatandaşların dikkatleri çekmek için de çırpınarak gürültü çıkarıyor. Şahsı yerde gören bazı vatandaşlar ile yoldan geçen sürücüler de yanına gelerek yardım etmeye çalışıyor.

Bu sırada uygun anı bulan zanlı, sara hastası olduğunu ve ilaç alamadığını söylüyor. Şahıs daha sonra kendisini kaldıran vatandaşlardan para istiyor. Vatandaşın sokakta eczane olduğunu ilaç alabileceklerini söylemesi üzerine şahıs, eczanede ilacın olmadığını söyleyerek nakit istiyor. Şahsın hasta olduğuna inanan bazı vatandaşlar ise para veriyor. Saatlerce bu şekilde dolaşan dolandırıcı, kilometreler boyunca yollarda yatıp kalkarak para topluyor.

‘POLİSİ GÖRÜNCE MAHALLE DEĞİŞTİRİYOR’

Hayırsever vatandaşların duygularını sömüren zanlıyı polisin ekipleri de engelleyemiyor. Polisleri görünce yerden kalkarak uzaklaşan dolandırıcı, belediye otobüsüne binerek başka bir mahalleye gidiyor. İlk fırsatta kendisini yere bırakan şahsın numaraları gün boyunca sürüyor.

Bu arada, şahsın vatandaşları dolandırdığını fark eden bir vatandaş tepki gösterdi. Yerde çırpınan dolandırıcıyı kaldıran öfkeli vatandaş, “Yol boyunca 500 yüz defa yatıp kalktın. Utanmıyor musun insanları dolandırmaya? Defol buradan!” diye bağırdı. Foyası ortaya çıkan dolandırıcının hızlı adımlarla uzaklaştığı görüldü.