Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Yavuz Selim Koleji, öğrenciyere yurt dışı gezisi düzenledi. Öğrencilere moral ve motivasyon amaçlı yapılan gezide, Güney Amerika ve Dubai’nin tarihi, turistik ve sosyal bölgelerine ziyaret düzenlendi.

Güney Amerika gezisini Matematik öğretmeni Vedat Erden rehberliğinde yapan Yavuz Selim Koleji öğrencilerinin ilk durağı Brezilya’nın Sao Paulo şehri oldu. Burada tarihi mekanların yanı sıra bisiklet turu, tekne gezisi, teleferik gezisi ve at ile doğa safarisi yapıldı. Beş gün süren Brezilya gezisinden öğrencilerinin memnun kaldığını ifade eden Erden, “Gezi programımızda bu ülkenin en çok rağbet gösterilen tarihi ve sosyal mekanlarına gittik. Brezilya, gezilmeye ve görülmeye değer bir ülke. Gezimiz çok olumlu geçti.” dedi.

En çok Sao Paulo şehrinde at ile safari programının hoşuna gittiğini ifade eden Alperen Demirtaş ise “13 saatlik bir uçak yolculuğundan sonra Brezilya’yı görmek güzeldi. İlk defa böyle bir gezi programına katıldım. Çok memnun kaldım. Brezilya'nın en meşhur stadı Maracana’yı gördük. Pao De Acucar tepeleri de çok güzeldi.” şeklinde konuştu.

Kerem Dürrüoğlu da Güney Amerika gezisine katılanlardan. Dürrüoğlu, ilk kez bu kıtaya geldiğini ifade etti. Brezilya’dan sonra 2 günlük Arjantin gezisinin de çok keyifli olduğunu belirten Dürrüoğlu, geziyi şöyle değerlendirdi: “Program çerçevesinde Güney Amerika kıtasında Brezilya, Arjantin ve Uruguay gibi ülkeleri görme fırsatı bulduk. Gezimizin Arjantin ve Uruguay ayağında ülkenin meşhur takımlarının statlarını, müzeleri, tarihi ve turistik mekanlarına uğradık. Harika bir program oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Yavuz Selim Koleji olarak yaptıkları tüm aktivitelerde hedeflerinin, öğrencileri ruhsal ve zihinsel olarak hayata hazırlamak olduğunu ifade eden Okul Müdürü Adem Kütükçü ise bu tür geziler sayesinde öğrencilerin ufuklarının açıldığını belirtti.