Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Yarbay Mehmet Alkan’ın kardeşinin şehit cenazesinde söyledikleri sözler sonrası hakkında soruşturma açılması ve görevden alma iddialarıyla ilgili, “Kesinlikle yanlış. Cenaze töreninde söylenenler, şehit acısıyla söylenebilecek konulardır.” dedi. Askerin terörle mücadelesini desteklediklerini belirten Yavuz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını terör karşısında birlikte hareket etmeye davet etti.

Şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde yaptığı hükümete yönelik eleştiriler nedeniyle hedef haline getirilen Yarbay Mehmet Alkan’a bir destek de Kayseri’den. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, eleştirilen yarbay hakkında soruşturma açılması ve görevden alınacağı iddialarını değerlendirdi. Kendisi de terör gazisi olan Yavuz, Mehmet Yarbayın cenaze töreninde söylediklerinin o anki acıyla her şehit ailesinin söyleyebileceği konular olduğunu belirtti. ”Ateş düştüğü yeri yakıyor.” diyen Yavuz, “Onun durumunu kimse bilemez. Yarbayımız kardeş acısıyla içindeki acıyı ve öfkeyi dışarı vurdu. Burada yarbayımızın söylediklerini onun acısını anlayarak konuşulmasını ve öyle tepki gösterilmesini istiyoruz.” dedi.

ELEŞTİRİLER HAKSIZ

Yapılan eleştirilerin haksız olduğunu vurgulayan Yavuz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘vakur içinde davranmalıydı’ açıklamasıyla ilgili de, “Askeri kimliğinden dolayı vakurlu duruşu olabilirdi ama sonuçta insanız. Kardeşini veriyor, bir noktada patlayabilir. Yarbay hakkında açılan soruşturma ve görevden alınacağı iddialarıyla ilgili de bu konuda soruşturma açılması ve görevden alınması kesinlikle yanlıştır. Ben tasvip etmiyorum. Çünkü bu vatana bir kardeşini vermiştir ve kendi de canını vermeye hazır görev yapmaktadır. Bu tür şeylerle görevden alma yanlıştır.” şeklinde konuştu.

'TERÖRLE MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUZ'

Şehit ve gazi aileleri olarak çözüm sürecine karşı olduklarını daha önce de söylediklerini anımsatan Yavuz, sürecin terör örgütünü güçlendirdiğini kaydetti. 2,5 – 3 yıl terör olayı olmadığını ancak örgüt yandaşlarının Türk milletini tahrik etmek için her şeyi yaptığını anlatan Yavuz şunları söyledi; “Bölgeye yapılan yatırımları engelleme adına devletin ve müteahhitlerin araçlarını yaktılar. Devlet de bunlara göz yumdu. Biz devlete karşı yanlış yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. Aracı yakıyorsa onun bir bedeli var o da ölümdür. Şanlıurfa Suruç katliamı ve arkasından gelen şehitler bardağı taşıran son damla olmuştur. Sabır taştı ve terör örgütüne gerekli cevap veriliyor. TSK iyi bir mücadele veriyor ve şehit aileleri ve gaziler olarak bunu sonuna kadar destekliyoruz. Bu vatan bizim ve başka gidecek yerimiz yok. İç ve dış mihraklar teröre karşı sonsuz desteklerini vermektedir. Devletimiz bunlara karşı uyanık olmalı. Son olarak Anayasa’ya idam yasasının konulmasını istiyoruz. Her türlü terör olaylarına karışanların yakalanarak idam edilmesini talep ediyoruz.”

'SİYASİLER VE STK’LAR BİRLİKTE HAREKET ETMELİ'

Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının ideolojilerini kenara bırakmaları gerektiğini vurgulayan Yavuz, teröre karşı birlikte hareket etmeleri çağrısında bulundu. Son olarak hükümetin kurulamadığını anımsatan Yavuz, “3 siyasi partiden 470 milletvekili bir araya gelip hükümeti kuramadılar. Seçim kararı alındı ve terör örgütünün sözcülüğünü yapan 3 milletvekili bakan olacak. Bu da bize acı veriyor, kemiklerimizi sızlatıyor. Çünkü vatanı bölmeye çalışan canımızı yakan canilere bakanlık veriliyor. Devleti yönetecek kadar milletvekili var ama bu milletvekilleri de o canileri getirdikleri için utansınlar.” şeklinde tepkisini dile getirdi.