Bugün gazetesine atanan kayyum, personelle ilk toplantısını yaptı. ‘Dünkü yaptığınız yayın paçavraydı, namussuz bir yayındı” diyen kayyum, kendisine itiraz eden gazetecileri işten çıkardı.

Bariyerleri geçerek bugün mesaiye başlayan Bugün gazetesi çalışanlarını bürolarında çelik yelekli organize polisleri karşıladı. Yerlerine oturan gazeteciler ile, bir süre sonra gazeteye kayyum olarak atanan ve bir dönem İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu ile ‘Çakal Carlos’ olarak bilinen Ilich Ramirez Sanchez’in de avukatlığını yapan Hasan Ölçer toplantı yaptı. Yelekli organize polislerinin de eşlik ettiği toplantıda Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt’u görevden aldıklarını söyleyen kayyum, yeni yayın yönetmenini soran Bugün çalışanlarına, bu göreve henüz birinin atanmadığını ifade etti. “Siz pazardan alış verişinizi yapın, yeni atanacak yayın yönetmeniyle gelip yemeği pişiririz.” dedi.

Yayın politikasının değiştiğini belirterek söze başlayan Hasan Ölçer, personelin çalışmasına devam etmesini, yayın politikasını beğenmeyenlerin iş yerini terk etmesini istedi. Dün yaptıklarının gazetenin basımının durdurulduğunu söyleyen personele Ölçer, “Dünkü yaptığınız yayın paçavraydı. Namussuz bir yayındı!” karşılığını verdi. Bunun üzerine gazete çalışanları kayyuma, “Gazete bizim namusumuz, söz söyleyemezsiniz!” diye tepki gösterdi. Kayyum da kendilerini itiraz eden muhabirler Bilal Şahin ile Cihan Acar ile birlikte 4 kişinin iş akitlerinin feshedildiğini yüzlerine söyledi. İçerideki polislere de işten çıkartılanların dışarı alınmasını istedi.

Yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatan Cihan Acar, “Biz gazeteciyiz, eğer namusumuz değilse burada namussuz şekilde durmayız.” dedi.

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt görevinden alındı

Ünlü Filipinli sunucu: İpek medyaya baskın, darbenin başlangıcıdır

Gazeteciler, polis bariyerlerinden geçip mesaiye başladı