Ramazan ayının gelmesi ve okulların yaz tatiline girmesiyle beraber açılan Kur’an kursları, başta Kur’an-ı Kerim Elifbası’na ve Kur’an-ı Kerim’e olan ilgiyi artırırken dini kitaplara olan talepte de artış görülüyor.

Temel dini bilgilerin ve Kur’an-ı Kerim’in öğrenildiği yaz Kur’an kurslarının haziran ve temmuz aylarında dini kitaplara olan ilgiyi artırdığını belirten NT Kitap Kategori Müdürü Yılmaz Şimşek, ailelerin Kur’an-ı Kerim ve dini kitap alırken dikkat etmeleri gereken hususları açıkladı. Şimşek, "Kur’an-ı Kerim alırken kolay okunabilirliği, okunaklı hattın olması ve renkli baskı ailelerin öncelikli tercihi olmalı. Özellikle pembe ve mavi ciltli kitaplar kız ve erkek çocuklarının ilgisini daha çok çekiyor. Aileler set alırken yaş gruplarına dikkat etmeliler ve özellikle küçük yaştaki çocukların odaklanmasını sağlayacak görsel zenginliğe önem vermeliler. Ailelere mealli Kur’an-ı Kerim’i tercih etmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber elektronik ortama taşınan dini kitaplara da ilginin yüksek olduğunu belirten Şimşek, yayınevlerinin teknolojinin imkânlarından faydalanarak hazırladıkları farklı setlerin dini bilgileri öğrenme konusunda öğrenme motivasyonunu artırdığını ifade etti. Şimşek, özellikle yetişkinlerin mp3, tablet gibi cihazlara taşınan setlere ilgi gösterdiklerini belirtirken son dönemde Kur’an-ı Kerim okuyan kalemlere ilginin arttığını ve Kur’an okuyan kalem gibi farklı ve faydalı çalışmaların dini bilgileri öğrenmek isteyenlerde olumlu karşılık bulduğunu söyledi.

Kur’an Kerim ayı olan Ramazan’da Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenleri memnun edecek avantajların NT’de bulunduğunu ifade eden Şimşek, Kur’an-ı Kerim ve Elifba almak isteyenler için 31 Ağustos’a kadar yaz boyunca yüzde 30 indirim avantajı sunduklarını da kaydetti.