Kayseri’de 'Kanatsız Kuşlar şehri' isimli kitabı ile 2002 yılında Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü alan Kayserili Yazar Emir Kalkan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kalkan’ı son yolculuğunda arkadaşları yalnız bırakmadı.

Bir süredir hastanede tedavi gören Yazar Emir Kalkan, hayatını kaybetti. 67 yaşında hayatını kaybeden Emir Kalkan’ın cenaze namazı Camikebir'de cuma namazının ardından kılındı. Cenaze törenine, AK Partili ve MHP’li milletvekilleri ile belediye başkanları, gazeteciler, yazarlar, aile yakınları katıldı. Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazı sonrasında Kalkan’ın cenazesi, şehir mezarlığındaki aile kabristanına götürüldü, burada dualar eşleğinde defnedildi.

KALKAN KİMDİR?

Eserlerinde ömrünün önemli bir kısmını geçirdiği Kayseri'yi, Kayseri insanlarını ve aşkı anlatan Kalkan, 1948'de Kayseri'de doğdu. Kalkan, Türk Folklor Araştırmaları, Türk Dünyası Araştırmaları, Türk Edebiyatı ve Erciyes dergilerinde yazılar yazdı. 20. Yüzyıl Türk Halk Şairleri, Yurttaş Sokak, Afşar Ağıtları, Gül Ayinleri, Türk Düğünü, Ha Bu Diyar, Kayıp Yüzler, Bu Taraf Anadolu, Kanatsız Kuşlar Şehri ve Hoşçakal Şehir kitaplarını yazmıştı.