Konya’da önceki gün kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yeni Asya Gazetesi yazarı Halil Uslu (51), Hacıveyis Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.

Yeni Asya Gazetesi yazarı ve Konya’nın eşraflarından 51 yaşındaki Halil Uslu önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Uslu’nun cenazesi ikindi namazına müteakip Hacıveyis Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’nda dua ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Uslu’nun cenazesine eşi Müjgan Uslu, kızları Peri Nur ve Saadet Uslu, akrabaları, sevenleri ve Yeni Asya Gazetesi yönetici ve çalışanları da katıldı. Türkiye’nin bir çok şehrinden cenaze namazına katılan vatandaşlar Uslu’yu son yolculuğuna uğurladı.

USLU, BİN 500’E YAKIN KONFERANS VERDİ

Cenazeye katılan Yeni Asya Gazetesi yazarlarından Mikail Yaprak, Halil Uslu ile 40 yıla yakın bir birlikteliklerinin olduğunu ifade etti. Uslu’nun şehir şehir gezerek bin 500’e yakın konferan verdiğini aktaran Mikail Yaprak şunları söyledi: “Halil ağabey, Konya’da oturur ama aslen Vanlı olduğu için sık sık Van’a gelirdi. Ben de Vanlıyım. Biz daha ortaokuldayken onun ağabeyliğini unutmamız mümkün değil. Yurt dışında yaşamaya başlamama rağmen onunla olan dava ve manevi birlikteliğimiz hep devam etmiştir. Halil ağabeyin çok üstün bir temposu vardı. İlerleyen yaşına rağmen ağarmayan saçları, çok hareketli, zarifliği, ruhunun inceliği sanki onun bedeninin inceliğiyle ortak hale gelmişti. O incelik ve o hareketlilikle ömrü boyunca koştu, yürüdü, okudu, anlattı, konuştu… Bin 500’e yakın konferans verdi. İşte Halil Uslu’nun son konferansı demek böyle olacakmış. İşte görüyorsunuz aniden gitti. Sizinle kalmak, yaşamak, beraber olmak istiyordu ama elinde değil. Birdenbire ecel geldi, Azrail aleyhisselam geldi ve ruhunu teslim etti."

"RİSALE-İ NUR HİZMETLERİNDE KOŞAN BİR AĞABEYİMİZDİ"

Cenazeye katılan ve Halil Uslu’yu imam hatip lisesi yıllarından tanıdığını anlatan emekli tarih öğretmeni Ali Kaval (62) ise şunları söyledi: “Halil Uslu ağabeyimiz, Risale-i Nur hizmetlerinde koşan bir ağabeyimiz. Biz de onun koşusuna katıldık işte devam ediyoruz. O önden gidiyordu, biz de arkadan gideceğiz ebedi aleme doğru. Peygamber Efendimiz'in ve üstadlarımızın bulunduğu o sancak altında birleşeceğimize inanıyorum. Bu hizmete şevkle devam ediyoruz. Herkesin turizm, seyahat ve dinlenme programı var. Halil ağabeyin hizmetler içerisinde hakkı anlatmak, doğruyu izah etmek, Risale-i Nur’daki ince sırları ahaliye anlatmanın gayreti içerisindeydi. Yani imana kuvvet verecek bir çalışma içerisindeydi. Allah rahmet eylesin.”