Büyük Birlik Partisi (BBP) Batman Sason İlçe Başkanı Ecevit Bayralı, AK Parti hükümetinin Muhsin Yazıcıoğlu davasına duyarsız kaldığını ifade etti.

Bayralı, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin ve Meclis'in 2015'te en önemli gündeminin başta Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası diğer faili meçhulleri katliamları aydınlatmak olması gerektiğinin altını çizdi. Bayralı, şunları söyledi: "Derin yapılanmaların, faili meçhullerin üzerine gideceğiz iddiasıyla ortaya çıkan hükumet 13 yıllık iktidarları döneminde hiçbir olayı aydınlatamamıştır. Sadece milletin gazını alacak türden söylemler geliştirmişler ve soruşturmalar başlatmaktan öte bir şey yapmamışlardır. Açılan davalarla millet oyalanıyor, millete sadece şirin gözükülüyor. Rahmetli şehit genel başkanımızın şehadeti 6. yılını doldurmak üzere ama ne yazık ki ellerindeki bu kadar bilgi, belge ve bulguya rağmen bizim davalarımızla ilgili somut hiçbir gelişme olmamıştır. Dava dahi açılmamıştır ve olayla ilgili kafamızdaki şüpheler gün geçtikçe derinleşmektedir ve milletin kafasında bu dosya kapatılıyor hissi uyanmaktadır."

Bu davanın takipçisi olacaklarını ve aydınlatmak için mücadele vereceklerini kaydeden Bayralı, "Muhsin Yazıcıoğlu, olayını aydınlatmak kendini hürriyetsever sayan, Müslümanım diyen ve Anadolu delikanlısıyım iddiasında bulunan herkesin boynunun borcudur. Alperenler en büyük liderlerinden birini bir suikasta kurban vermiştir, inancı bu milletin kafasında mevcuttur. Bu inancın yanlışlığını veya doğruluğunu devlet ve hükümet dışında kim ispatlayacak? Devletin itibarını, devleti idare edenler onurlu bir şekilde korumak zorundadır. Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili hükumetin ilgisizliği, ihmali ve duyarsızlığı ortadadır." ifadelerini kullandı.

'İÇ GÜVENLİK PAKETİNE VERİLEN ÖNEM BU DAVAYA DA VERİLMELİ'

Bayralı, hükümetin iç güvenlik paketine verdiği önemi Yazıcıoğlu davasına vermediğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: "İç güvenlik paketiyle ilgili kıyametleri koparan, Başbakan'ın Muhsin Yazıcıoğlu davası ile ilgili üzerine düşeni yaptığını bize kimse izah edemez. Devleti yönetmek milletin de onun bir ferdinin de hakkını, hukukunu korumaktan, başına gelen bir olayın akıbetini adam gibi bilip bildirmekten geçer. Bu olayı aydınlatmak şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu akıbeti kadar Türkiye’deki derin yapıların çözülmesi, ülkemiz üzerinde küresel güç odaklarının oyunlarının deşifre edilmesi daha da önemlisi Türk milletinin ve devletinin geleceği için birinci dereceden önemlidir. Başta hükümet, devlet ve diğer ilgili kurumlar bizden daha fazla sabır ve fedakarlık beklemesin. Yaklaşık 6 yıla yakın bir zamandır BBP camiası ve Alperenlerin gösterdiği sabır ve metanet öfkeye ve kine dönüşüp sokağa dökülürse bunun sorumlusu biz değil ülkeyi yönetenler ve devlet olur."