BBP Malatya İl Başkanlığı tarafından Malatya Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasıyla, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin şüphelerin giderilmemesine tepki gösterildi.

BBP Malatya İl Başkanlığı tarafından Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 6. yıldönümü dolayısıyla Malatya Adliye Sarayı önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Büyük Birlik Partisi BBP Malatya İl Başkanı İbrahim İşleyen ile BBP Malatya Milletvekili aday adayı Turan Odabaş, BBP Malatya Milletvekili aday adayı Şefik Candemir ve BBP üyeleri katıldı.

Turan Odabaş burada yaptığı açıklamada, 25 Mart 2009 yılında gerçekleşen helikopter kazasında Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı. Yazıcıoğlu ile kazada hayatını kaybeden değerli insanları rahmetle andıklarını söyleyen Odabaş, şöyle devam etti: “Merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, milletine hizmet adına dağ taş, uzak yakın demeden mücadele ederken birileri bunlardan rahatsız olmuştur. Bunu engellemek adına tehditler ikazlar yapılmıştır. Buna karşın merhum genel başkanımız hak yolunda taviz vermeden dosdoğru yürümeye devam etmiştir. 28 Şubat darbesine karşı halkı ve davası için göğsünü siper etmiştir. Tehditler yine devam etmiştir. Yazıcıoğlu’nu durduramayacağını anlayan derin odaklar suikast düzenlemişler ve merhum genel başkanımızı şehit etmişlerdir. Sonuç itibariyle aylarca sıkı takip sonucu şer odakları güç birliği yaparak helikopteri düşürerek Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 arkadaşımızı şehit etmişlerdir.”

Olayın üzerinden 6 yıl geçmesine karşın suikast olarak düşündükleri kazaya ilişkin tatmin edici bir bilginin ortaya konamadığına işaret eden Odabaş, “Şehadetinin 6. yılında failler bulunamamıştır. Mevcut İktidarın da helikopterin düşürülmesinde sorumlu olduğunun düşünülmesi kuvvetle muhtemeldir. Muhsin Yazıcıoğlu öldürülmeseydi ne PKK terör örgütü ile masaya oturabilir ne özellikle konuşabilir ne bayrağımızı indirebilelerdi. 6 yıl dönümünde şehit liderimizi Muhsin Yazıcıoğlu muhabbetle anar Allah tan rahmet dilerim” dedi.