Samsun’da tatilcilerin yoğun olduğu İncesu mevkiinde Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü sahil yolu çalışmasından rahatsız olan yazlık sahipleri, yolun bozuk bırakılmasına ve ışıklandırma olmamasına tepki gösterdi. Evlerine toz dolduğu gerekçesiyle sahil yolunu trafiğe kapatan vatandaşlar yetkililere sesini duyurmaya çalıştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘Samsun Sahil Yolu Projesi’ kapsamında; Bandırma Vapuru, Atakum ilçesi ve Bafra Kızılırmak Deltası’na kadar yaklaşık 50 kilometrelik alanı kapsayan ‘denizin doldurularak’ yol yapılmasına tepkiler devam ediyor. Atakum ilçesinde yazlıkların olduğu İncesu Yalı Mahallesi’nde oturan vatandaşlar ve yazlıkçılar yolun bir kısmına beton döküldüğünü, bir kısmının ise stabilize olarak bırakıldığını, bu sebeple evlerinden çıkamadıklarını aktardı. Mahalle sakinleri yoldan geçen araçların oluşturduğu toz bulutundan kurtulmak için sahil yolunu çöp ve tabelalarla araç geçişine kapattı.

Yapılan yol çalışmasıyla yaz aylarının kâbusa döndüğünü, geceleri sokak lambalarının olmaması nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamaz olduklarını kaydeden Semra Keskin, “Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın ardından bu bölgede başlatılan yol yapım çalışması nedeniyle 2 yıldır mağduriyet içerisindeyiz. Mahallemizde 'yol yapacağız' diyerek elektrik direklerimizi söktüler, sokaklarımız karanlıkta kaldı. Eline içki şişesini alan bizim sokak aralarına gelip içip içip şişeleri de kapımızın önüne bırakıp gidiyorlar. Hava karardıktan sonra dışarıya çıkamaz olduk. Sarhoşların mekanı oldu buralar. Polisi arıyoruz, bize ‘içki içen şahıslar varken arayın gelelim, gereğini yapalım’ diyorlar. Ben pencerenin kenarına oturup içki içenlerin gelmesini mi bekleyeceğim sabaha kadar?” şeklinde konuştu.

Yaz ayında yoldan geçen araçların oluşturduğu toz nedeniyle 30 derece sıcaklarda evlerinin kapı ve pencerelerini açamadıklarını söyleyen Nermin Sarı ise şunları anlattı: “Yol çalışması kapsamında bizim yan mahalleye kadar yapılan beton yol, evlerimizin hizasına gelindiğinde durdu. Belediyeye sebebini sorduğumuzda, bazı evlerin bahçe duvarlarının yola taştığını ve ev sahiplerinin duvarlarını yıkması gerektiğini söylediler. Sırf duvarlarımızı yıkmadığımız için bu yaz gününde toz toprak içinde bırakılıyoruz. Yol yapılmıyor bari sulayın diyoruz, sadece bayramdan bayrama gelip bu yolu suluyorlar. Devlete olan tüm elektrik, su, emlak vergilerimizi veriyoruz. Yetkililerden bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Biz buraya stres atmaya, tatil yapmaya geliyoruz ama tam tersi dert sahibi olup geri dönüyoruz.”