Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yedikuyular Ahir Dağı Yedikuyular mevkiine yapılan yaz kış rekreasyon alanı ve kayak merkezi günlük 2 bin kayakçı olmak üzere toplam 5 bin kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak. Kış sporları olarak 4 ay hizmet verecek olan tesis 250 kilometre yarıçaplı olarak bölgede kış sporları yapılacak tek tesis olacak. Yedikuyular’a yapılan kayak merkezinde, 760 metre uzunluğunda 1 adet telesiyej hattı, 430 metre uzunluğunda teleski hattı ve ayrıca 100 metre uzunluğunda yürüyen band ta bulunuyor. Ayrıca, 1 adet helikopter pisti ve otopark alanları da kayak merkezine kazandırıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA
Yedikuyular Kayak Merkezi’ne yapılan çalışmayı yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, bazı ufak eksiklerin tamamlanması ile tesisin hizmete açılacağını söyledi.
Başkan Erkoç, “Şu anda Yedikuyular Kayak Merkezi’ndeyiz. Çok yoğun bir yağışı var. Hamd olsun bir projemizi daha tamamlayıp bitirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Yedikuyular Kayak Merkezimizi sezona yetiştirdik, bir iki ufak eksiğimiz kaldı onların da tamamlanması ile inşallah önümüzdeki günlerde açacağız. Kahramanmaraş’ımıza ve Türkiye’mize yeni bir kayak tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getirdik ve kış sporları ile ilgili Yedikuyular Kayak Merkezi’mizi tamamladık. Bu bölge Türk Turizmine önemli katkı sağlayacak. Hem kış turizmi için hem de yayla turizmi için önemli katkılar sağlayacak. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarının çok sıcak günlerinde vatandaşlarımızın gelip tatil yapabileceği alanlar oluşturduk burada. Özel sektörden de bu bölgede otel yapımı konusunda teklifler var. Bunları değerlendiriyoruz. Bu otellerin de yapılması ile burası tüm ülkemize hitap edecek. Burası aynı zamanda bir yayla. 2000 metre yüksekliğinde bir alan. Burada hem kışın, hem de yazın vatandaşlarımızın çok yoğun kullanacağı bir alan oluşturduk. Gaziantep, Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman başta olmak üzere tüm bölgeye hatta tüm Türkiye’mize hizmet verecek bir tesis oldu. Havalimanından çok kısa sürede ulaşılabilecek bir alan burası. Şehir merkezine çok yakın olan bir alan. Yedikuyular Kayak Merkezi’mizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.