Balıkesir’de şehir merkezinde bulunan bir yemek üretim tesisinde çıkan yangın maddi hasara neden oldu. Bina, cami ve dershaneye bitişik bulunan işyerindeki yangın büyük korkuya neden oldu. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat süren müdahalesi sonrasında yangın söndürülürken işyeri kullanılamaz hale geldi. Yangında ölen ve yaralanan olmadı.

Yangın, saat 15.00 sıralarında merkez Karesi ilçesi Karesi Mahallesi Dokumacılar Sokak üzerinde bulunan yemek üretim tesisinde meydana geldi. İddiaya göre yangın, yemek yapılarken yağın ateşe sıçramasıyla çıktığı bildirildi. Muzaffer K.’a ait yemek sanayi tesisinde 9 kişinin çalıştığı öğrenildi. Çalışanların haber vermesiyle olay yerin gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın nedeniyle şehir merkezini duman kaplarken, yakında bulunan vatandaşlar nefes almakta güçlük çekti.

Yangın nedeniyle çevre sokaklar polis tarafından trafiğe kapatıldı, bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Balıkesir İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen’de olay yerine gelerek söndürme çalışmalarına yakından takip etti.

İtfaiye ekipleri, yangının çıktığı işyeri ile bitişik olan tarihi Hasan Kaya Cami ve bitişikte bulunan 3 apartmana alevlerin sıçramaması için büyük gayret gösterdi. Alevler, yandaki bir apartmanda bulunan dairelerin pençelerine hafif şekilde zarar verdi. Ancak ekipler, yaklaşık 1.5 saat süren bir çalışmanın ardından yangını söndürdü. Soğutma çalışmaları nedeniyle ikindi namazı için camiye gelen cemaat giremedi.

Yangında can kaybı yaşanmazken işyeri kullanılamaz hale geldi.