Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş, Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının yemeğine yapılan zamma tepki gösterdi. Ateş, yenilen pahalı ve niteliksiz yemeğin sorumluluğunun Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nurettin Acar olduğunu ileri sürerek, “Kadrolarınız müdür ve müdür yardımcısı diye yemek kuyruğuna girmeyip, kendinize özel yemek servisi yaptırıp bunun ücretini de Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alamazsınız” dedi. Ateş, yemeklere et suyu yerine patates haşlama suyu konulduğunu da iddia etti.

Büro Emekçileri Sendikası üyesi Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, yemek zammına ve niteliksiz yemeğe, kurumun Kuruçeşme mevkiindeki ana binası önünde tepki gösterdi. Çalışanlar, tepki amaçlı bugün öğle yemeği yemedi, bunun yerine bina önünde simit yedi. Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş, bina önünde yaptığı açıklamada, yemek zammına tepki göstererek, “Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu idarecilerinin kurum katkı paylarının dışında yemek ücretlerine keyfi olarak yaptığı zamlar ile Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, diğer illerde bulunan sosyal güvenlik kurumlarında ödenen yemek ücretlerinden neredeyse yüzde 100 daha pahalı yemek ücreti ödemek zorunda bırakılmışlardır.”

Ateş, yemeklere konulan et suyunun talimatla çıkartıldığını, yerine patates haşlama suyunun koyulduğunu ileri sürdü. Ateş, kurum idarecilerinin çalışanlarla birlikte yemek yemediğini ileri sürerek, şunları kaydetti: “Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu müdür ve müdür yardımcıları personelle birlikte yemek kuyruğuna girmek istemedikleri için yemekhanenin içine ayrı bir yemek odası yaptırılmış, yemek kuyruğuna girmeden masalarına oturduklarında kendilerine yemek taşısınlar, hizmet etsinler diye 2 tane de taşeron işçi işe alınmıştır. Çalışanların bilgisi dışında işe alınan o işçilerin ücretleri kurum tarafından değil, çalışanların yemek ücretlerine yapılan zamlar ile zorla kesilmektedir. Çalışanların haberleri olmadan işe alınan işçilerin parasını ödemek istemiyoruz. Bu işçilerin ücretlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun karşılamasını istiyoruz. Ayrıca, sabahları kurum müdürleri kurumda kahvaltı etmektedirler. Sabahları yemekhaneden odalarınıza çıkan kahvaltı tepsilerinin bütçesi nereden karşılanmaktadır? Buradan bir kez daha Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurettin Acar’a sesleniyorum. Yediğiniz pahalı ve niteliksiz yemeğin bütün sorumluğu size aittir. Kadrolarınız müdür ve müdür yardımcısı diye yemek kuyruğuna girmeyip, kendinize özel yemek servisi yaptırıp bunun ücretini de Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarından alamazsınız.”