Afyonkarahisar Sağlık İl Müdürü Dr. Necip Yemenici, son günlerde yaşanan kazalar üzerine ambulans şoförlerinden, gerekmedikçe hız yapmamalarını istedi.

Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 personeline yönelik düzenlenen Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) eğitimlerinin açılışında konuşan Yemenci, ambulans kazalarına da değindi. Son günlerde ölümlü ve yaralamalı 112 kaza haberlerinin gelmeye başladığını belirten Yemenici, “Bunları, basından üzülerek okuyoruz. Üstüne basa basa tekrar hatırlatmak istiyorum. Ne olursa olsun önce kendi canınızın güvenliğini sağlamalısınız. Aşırı hız yapmanızı gerektirecek acil bir durum yoksa trafik kurallarına uymanız gerekiyor. Olası kazalarda emin olun ambulansların maddi zararı, insan canının yanında önemsiz kalıyor." dedi.

Afyonkarahisar’da ambulans yaşının ortalamasını yaklaşık 3'e düşürdüklerini belirten Yemenici, gelecek yıl bunu daha aşağılara çekebilmek için bakanlıkla görüşmelere başladıklarını dile getirdi. Yemenici, “Ümit ediyoruz ki seneye de yeni ambulanslarımız gelecek, filomuz modern ve son teknoloji donanımlı olarak hizmet vermeye devam edecek. Burada şunu da söylememiz lazım. Bizlerin inancında devlet malı yani herkesin hakkının olduğu eşyalardır. Sizlerden bu titizlikle, bu hassasiyetle size emanet edilen bütün devlet mallarını korumanızı, bakımlı bırakmanızı istiyoruz.” diye konuştu. Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimleri'nde toplam 22 yardımcı sağlık personeli kurs görüyor.