Yeni Akit gazetesi, Fethullah Gülen'i çok kızdıracak bir manşetle okurların karşısına çıktı. 

"Gülen'in utanç mektupları" başlığını atan gazete, Hocaefendi'nin övgü dolu sözlerle Kenan Evren, Çevik Bir, Emin Çölaşan ve Papa 2. Jean Paul'e yazdığı iddia edilen mektupları sayfasına taşıdı.

CEMAAT NE CEVAP VERECEK?

Hükümet cemaat kavgasında cemaate karşı savaş ilan eden gazetelerin arasında yer alan Yeni Akit, cemaati çileden çıkaracak bir habere imza attı. Gazete, övgü dolu ifadelerin yer aldığı mektupları kamuoyuyla paylaştı. Mektuplara cemaatin tepkisinin nasıl olacağı merak konusu oldu. 

Mektup yazılan kişilerin fotoğraflarının üzerine "İslam karşıtlarına hürmetkar, Müslümanlara tehditkar" diye yazan gazete, spotta "Fethullah Gülen'in Cumhurbaşkanı Gül'e yazdığı ve Başbakan'la da paylaşılmasını istediği mektubu, geçmişte yazdığı mektupları gündeme getirdi. Gülen'in, mektuplarında darbecilere, Papa'ya ve her gün cemaatine hakaret eden kişilere son derece hürmetkâr bir üslup kullandığı, hükümete karşı ise tehditler savurduğu görülüyor. " ifadelerine yer verildi. İşte Yeni Akit'in yayınladığı o mektuplar:

Yeni Akit'in manşeti Gülen'i ve ona gönül verenleri çileden çıkaracak türden
"SELAM DURUYORUZ"

KENAN EVREN'E: Gülen, 12 Eylül cuntasının liderine böyle sesleniyor: "İşte şimdi, bin bir ümit ve sevinç içinde, asırlık bekleyişin ümit ışığı saydığımız, bu son dirilişi, son karakolun varlık ve bekasına alamet sayıyor; ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe bir kere daha selam duruyoruz."

"YÜKSEK AF VE HOŞGÖRÜNÜZE SIĞINIYORUM"

ÇEVİK BÃŽR'E: "Genel Kurmayımız'ın çok değerli İkinci Başkanı. Sayın Komutanım. (...) Yüksek af ve hoşgörünüze sığınıyorum (...) Değerli Komutanım. Kahraman ordumuzun şerefli bir mensubu ve en yüksek rütbede bir komutanı... (...)Böyle bir mektupla kıymetli vakitlerinizi işgal etme sû-i edebinde bulunduğum için tekrar özür dilerim." 

"PEK MUHTEREM PAPA CENAPLARI"

PAPA 2. JEAN PAUL'E: "Pek muhterem Papa cenapları (...) "Üç büyük dinin doğum yeri olarak bilinen toprakların dünyayı daha iyi yaşanabilir bir mekân kılma yolundaki kutsal misyonumuzu tam manasıyla bilen halkından size en içten selamları getirdik. (...) Zatıâlilerinize en derin kalbi teşekkürlerimizi sunarız" 

"SEVGİ, BARIŞ VE HÜRRİYET ORTAMININ OLUŞMASI İÇİN KATKILARINI SÜRDÜREN ZAT-I ALİLELERİNİZ"

EMİN ÇÖLAŞAN'A: "Değerli gazeteci yazar, kıymetli insan, saygıdeğer aydın Emin Çölaşan Beyefendi. Başta, hakkımda zaman zaman iletişim kopukluğundan kaynaklandığını sandığım farklı değerlendirmelerine rağmen, (...) ülkemizde sevgi, barış ve hürriyet ortamının oluşması için katkılarını sürdüren zat-ı alileriniz (yüksek kişiliğiniz) (...)