Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde aşırı süratlı olduğu iddia edilen araç, önündeki ticari taksiye çarptıktan sonra takla atarak karşı şeride geçti. Kaza sonucu ters dönen otomobilde sıkışan sürücü, itfaiye tarafından bulunduğu yerden çıkartılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza yapan şahsın, aracını yeni aldığı öğrenildi.

Kaza, Zonguldak - Ereğli karayolunun Kepez mevkisinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre Ereğli istikametine seyreden ve aşırı süratlı olduğu öne sürülen Mehmet Çönke (49) idaresindeki 74 AV 435 plakalı otomobil, aynı yönde giden Orhan Kurt'un (43) kullandığı 67 T 8105 araca çarptı. Daha sonra Çönke'nin direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil önce orta refüje çarptı, daha sonra takla atarak karşı şeritte ters döndü. Takla atan otomobilde sıkışan Mehmet Çönke, olay yerine gelen Ereğli Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan sürücü, Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede müşahede altına alınan yaralının hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Bu arada Mehmet Çönke’nin, kaza sonrası kullanılamaz hale gelen aracı 2 gün önce satın aldığı öğrenildi.

Taksi sürücüsü Korhan Kurt, "Süratliydi, bana çarptı. Sonra kaçmaya başladı. Ben polisi aradım. Bana, Bağlık Polis Merkezi'ne gitmem söylendi. Tam bu sırada otomobilin karşı tarafa geçtiğini gördüm" şeklinde yaşanan kazayı anlattı.

Kaza nedeniyle trafik ekiplerinin bir süre kontrollü geçiş sağladığı yol, aracın çekici vasıtası ile kaldırılması sonrası ulaşım normale döndü.