Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, KSÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sakine Serap Avgın'ın Mersin'in Erdemli ilçesinde bulduğu yeni bir canlı türüne, üniversiteye atfen ''Epuraea sutcuimamun Avgın, Lason, Audisio 2012'' ismini verdiğini hatırlattı.
     Bilim dünyasında, yeni bulunan bir çalışmaya, kurum veya kişinin adının verilmesinin ''değer vermenin'', ''saygı göstermenin'' işareti olarak kabul edildiğini ifade eden Karaaslan, şunları kaydetti:
     ''Nitekim haber ulusal medyada, yeni bir türün keşfiyle ilgili olarak olumlu bir şekilde yer almıştır. Ancak, konu kentte bazı olumsuz yorumlarla hak etmeyen kişileri ve hatta Sütçü İmam'ı rencide edecek biçimde tartışılmıştır. Bunun üzerine çalışmayı yapan Doç. Dr. Sakine Serap Avgın ismin değiştirilmesi konusunda girişimlerde bulunacağını bildirmiştir. Biz, çalışkan bir akademisyen olan arkadaşımızın yanlış yapmadığı düşüncesindeyiz. Son kararına da saygılıyız.''