Gaziantep'in Nizip ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış sonrasında, yeni imara açılan bölgedeki apartmanların bodrum katı ve otoparklarını su bastı. İlçede seçim çalışması yapan MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Eyüp Sultan Mahallesi'nin yeni imara açılan bir mahalle olduğunu hatırlatarak, “AKP'li belediyenin devam ettiği bir yerde, yeni açılan yerde altyapı eksiklikleri dikkat çekiyor. İmara yeni açılan bir bölgede böylesine büyük bir felaketin meydana gelmesi düşündürücüdür.” dedi.

İlçe genelinde gece geç saatlerde sağanak yağış etkili oldu. Yağış sonrası özellikle Eyüp Sultan Mahallesi'nde bulunan birçok apartman ve iş yerinin bodrum katları ile otoparklarını su bastı. Altyapı eksikliğinin de etkisiyle sele dönüşen sağanak yağış sonrasında otoparklardaki araçlar maddi hasara uğradı.

Sabah Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, bodrum katlarındaki suyu boşaltmak için çalışmalara başladı. Araçları zarar gören vatandaşlar, itfaiyenin sel felaketine geç müdahele etmesinden şikayet etti.

Nizip'te bulunan ve yaşanan mağduriyeti yerinde gören Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Eyüp Sultan Mahallesi'nin yeni imara açılan bir mahalle olduğunu hatırlatarak, “Yaşanan sel felaketi hepimizi üzdü. Tesellimiz can kaybının olmaması. AKP'li belediyenin devam ettiği bir yerde yeni açılan yerde altyapı eksiklikleri dikkat çekiyor. Altyapı eksikliklerinin giderilmesi için yetkili ve görevliler neredeler? Yetkilileri ve görevlileri iş başına davet ediyoruz. MHP olarak yaptığımız incelemede şunu gördük: İmara yeni açılan bir bölgede böylesine büyük bir felaketin meydana gelmesi düşündürücüdür. Bu çağın teknolojisine, bu çağın imkanlarına göre bu tür hadiseler olmadan önce tedbir alınması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” dedi.